BRAGD: Casper Ruud tok seg sensasjonelt til topps i ATP Challenger-turneringen i Sevilla forrige uke. Foto: PRIVAT

Spiller omkring 16.30 i dag, tirsdag: Casper Ruud (17) må overgå seg selv i jakten på ny triumf: - Like sugen på seier

Kan møte verdens 46. beste i kvarten - som har slått US Open-vinneren

Ekspert: - Helt vanlig å ryke i 1. runde. Vi må gi ham tid

Casper Ruud (17) sin vei mot en ny ATP Challenger-triumf blir enda vanskeligere enn den han hadde i debut-turneringen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er en enda litt tøffere turnering, og spillerne er enda litt bedre. Men jeg har vist at jeg har nivået til å slå topp 100-spillere inne. Men om det blir tap i 1. runde, kvarten eller en ny seier... Det får vi se på. Jeg er i hvert fall i god matchform, sa det 17 år gamle tennistalentet til VG dagen etter sensasjonen i Sevilla.

Bakgrunn: Casper Ruud (17) lekte seg til sensasjonell seier

Casper Ruud erkjente at kroppen merket hardkjøret etter en ukes intens tennis, der han hadde slått tre spillere ranket som nummer 101 eller bedre.

– Det handler om å komme seg igjen. Jeg fikk spist godt etter seieren og har tatt et isbad. Jeg kommer til å være like sugen på seier der som jeg var her, sa Ruud.

I dag, tirsdag, starter hans kamp om bragd nummer to på Challenger-touren. De totale antall prispengene er mer enn doblet - fra i underkant av 400.000 kroner til nesten én million kroner - og de kvalifiserte er enda bedre.

– Det er en mye vanskeligere Challenger denne gangen, sier tidligere tennisspiller Christer Francke, som kommenterer tennis for Eurosport, til VG.

Ruud hylles av svenske eksperter: - Veldig, veldig stort, uansett nasjonalitet

Foto: Faksimile: VG

Ruuds første motstander er italienske Edoardo Eremin, ranket som verdens 333. beste spiller, og kampstart er satt til omkring 16.30. Ruud, som gjorde et ellevilt byks på rankingen etter Sevilla-seieren, ligger solide 59 plasser foran ham på rankingen, men kan vente seg svært mye tøffere motstand dersom han går videre.

– Motstanderen i første runde er overkommelig. Etterpå blir det tøft, men alt kan skje, sier Francke.

Og det blir tøft. VG har tatt en titt på Ruuds mulige motstanderen i Challenger-turneringen i Polen, og dersom man legger til grunn at den best rankede spilleren vinner hver kamp samtidig som Ruud vinner sine kamper, møter den unge nordmannen 149. rankede Marco Cecchinato i runde 2 - og verdens 45. beste tennisspiller, Marcel Granollers, i kvartfinalen.

Granollers er ingen hvem som helst i tennisverdenen. Sommeren 2012 var han ranket som nummer 19 i verden, blant annet etter å ha slått denne helgens US Open-vinner Stan Wawrinka (nummer 3 i verden per dags dato), Mikhail Youzhny, Gael Monflis og Juan Martin Del Potro året før.

– Dersom de aller beste ikke har helt dagen, er det ikke langt mellom Wawrinka og Granollers. Og det samme med Granollers og Casper, egentlig. Så jevnt er det i toppen, sier Francke, og legger til at «det er stort hvis Casper i det hele tatt kommer seg til kvartfinalen».

Ruud inn på eksklusiv liste etter sensasjonen i Sevilla

Skulle Ruud overgå også spanske Granollers, venter trolig 82. rankede Dustin Brown i semifinalen, før Inigo Cervantes potensielt blir motstander i finalen. Lyder det siste navnet kjent? Kanskje ikke så rart, for Cervantes, ranket som nummer 76 i verden, var blant de, og den best rankede, som Casper Ruud slo på veien til seieren i Sevilla.

Men det er langt fra noen krise om Ruud ikke vinner den, eller om han i det hele tatt ikke vinner tirsdagens runde 1-kamp.

– Det er helt vanlig å ryke i 1. runde, og det er jo en ny turnering neste uke igjen. Men Casper er i en fin steam, og jeg forventer litt at han tar seg videre fra den første runden, sier Francke.

– Vi må gi ham tid. Det er viktig å huske på at han bare er 17 år. Det kan komme dårlige perioder, og det viktige er at han setter seg langsiktige mål, minner den tidligere tennisspilleren om.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder