STORSPILL: Viktor Hovland storspiller i Korn Ferry-sluttspillet i Idaho lørdag. Foto: JONATHAN FERREY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Hovland leder etter kjempespill

Viktor Hovland (21) har PGA-kortet i lommen etter kjempespill på den tredje dagen av den andre turneringen i Korn Ferry-sluttspillet.

Nordmannen må havne blant de 25 beste totalt over de tre turneringene i sluttspillet på Korn Ferry-touren for å sikre seg en plass på PGA-touren neste sesongen. Han ble nummer 11 i den første turneringen, og før den siste dagen av den andre turneringen kjemper han om sin første proffseier.

Med en topplassering vil ingen kunne skyve ham ut av topp 25 uansett hvordan det skulle gå i den tredje og siste turneringen kommende helg.

– Jeg har hatt det veldig moro de siste ukene. Jeg bare prøver å spille så godt jeg kan, sier han i et intervju vist på Eurosport.

Her kan du se hvordan topp 25 totalt i sluttspillet ligger an akkurat nå

– «Alle veier fører til Rom». Gjør jeg det bra her, blir dette min vei, fortsetter han.

Hovland startet turneringen med to runder fire slag under par. I turneringens tredje og nest siste runde fikk han en kanonstart med birdie på fire av de fem første hullene.

Det sendte ham for alvor inn i tetstriden, som han har ligget noen få slag bak hele helgen. Med tre nye birdier - uten en eneste bogey - kunne Hovland gå av banen syv slag under par og 15 under totalt.

Nordmannen leder ett slag foran Rob Oppenheim og Bronson Burgoon før søndagens avsluttende runde.

PS 1! Kristoffer Ventura, som allerede har sikret seg en plass på PGA-touren neste sesongen, spiller også Korn Ferry-sluttspillet. Han misset cuten natt til lørdag, og fikk ikke fullføre helgens turneringen.

PS 2! Den siste turneringen i FedEx Cup-sluttspillet, Tour Championship, er utsatt på grunn av uvær. Flere tilskuere skal blant annet ha blitt truffet av lynnedslag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder