Norske Emil (16) vant VM i Fortnite

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (16) og hans partner imponerte alle og stakk av med en samlet pengesum på 25,7 millioner norske kroner.

 • Kristine Hauge Thomassen
 • Mattis Holt

Artikkelen er over ett år gammel

Denne helgen blir det arrangert verdensmesterskap i spillet Fortnite, et elektronisk konkurransespill med høyt tempo og store krav til mekaniske ferdigheter. På plass i New York er det tre nordmenn, men på lørdag var kun to i aksjon - 16-åringene Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen og Martin «MrSavage» Foss Andersen.

Andersen var tidlig en favoritt blant kommentatorene, men det var Pedersen som virkelig markerte seg mot slutten av finalen.

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen, fra Tønsberg, ble etter seks nervepirrende kamper den første til å vinne Fortnite-VM som en duo, og dermed 13 millioner kroner rikere. Etter seieren hadde han følgende å si på scenen i New York:

– Jeg tror det handler om hvor mye vi har puttet i spillet og hvor seriøst vi har tatt det. Jeg spilte for vennene mine, faren min og mine fans, sier Pedersen.

STOLTE VINNERE: Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (t.v.) og David «Aqua» W. poserer med trofeene etter triumfen i New York. Foto: Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

les også

Toppspillerens råd: Slik blir du god i Fortnite

Pluss content

Vant med høydefordel

Emil Pedersen spilte sammen med østerrikske David «Aqua» W, som han kommer til å dele premiepengene med. De spiller begge for laget Cooler Esport.

Det var «Aqua» som sto for de avgjørende elimineringene, men nordmannen var uansett toneangivende for at det ble poeng i alle de tre siste rundene.

Det var først og fremst duoens evne til å få høydefordel mot slutten av runde 4 og 5 som ble avgjørende for at det til slutt endte med VM-tittel.

De vant med fire fattige poeng ned til duoen på 2. plass.

les også

Endre (14) kan vinne over 25 millioner i Fortnite-VM

Ikke bare en - men to på rad

De to åpnet ikke så sterkt, men kjempet seg inn på 10. plass etter seieren i den fjerde runden.

Så klinket duoen like gjerne til med nok en Victory Royale i runden etter. Det sendte dem rett opp på 2. plass på listen, og mens lederduoen Saf og Zayt sløste med sjansene i siste runde, leverte Nyhrox og Aqua syv elimineringer. Det holdt til tidenes to første VM-pokaler i Fortnite.

Også 14 år gamle Martin «MrSavage» Foss Andersen var med i Duo-finalen i Fortnite-VM, som ble arrangert i New York denne helgen, men han klarte ikke å hevde seg helt i toppen sammen med britiske «Benjyfishy».

TO PÅ RAD: Emil (16) og makkeren David leverte to svært sterke runde mot slutten av Fortnite-VM, og sikret to Victory Royales på rad. Foto: Cooler esports

Søndag kl. 19 er det nok en finale i Fortnite-VM. Da konkurrerer de 100 finalistene én og én. Der har nordmennene Endre «Endretta» Byre og Martin «MrSavage» Foss Andersen kvalifisert seg.

Få med deg sendingen på Twitch.tv/fortnite.

Les også

 1. Får full backing av familien: Slik er Adam (19) blitt millionær på Fortnite

  Hvis man er god nok, er det faktisk mulig å bli rik av å spille Fortnite.
  Pluss content

Mer om

 1. Fortnite
 2. Spill

Flere artikler

 1. Fortnite-verdensmester Emil (16): – Jeg hadde lyst til å gi opp

 2. Brudd for Fortnite-Emil og lagkameraten

 3. Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen vant VM i Fortnite

 4. Fortnite-verdensmesteren Emil (17) i eksklusiv Australian Open-turnering

 5. VM i Fortnite

Fra andre aviser

 1. Tre norske spillere deltar verdensmesterskapet i Fortnite

  Aftenposten
 2. To nordmenn blant topp 30 i Fortnite-VM

  Bergens Tidende
 3. Norsk 16-åring vant Fortnite-VM – får 25,7 millioner for bragden

  Aftenposten
 4. To nordmenn blant topp 30 i Fortnite-VM

  Fædrelandsvennen
 5. Norske «Nyhrox» (16) vant VM i dataspillet Fortnite

  Fædrelandsvennen
 6. Norsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder