Casper Ruud med sterk seier: – Oppløftende

(Casper Ruud – Pablo Carreño Busta 6–1, 3–6, 6–1) Casper Ruud (20) spilte sin beste kamp for sommeren og avanserte i ATP-turneringen i Østerrike.

– Casper virker å ha bra nivå inne når han kan slå disse ganske gode grusspillerne. Det er oppløftende. Han server veldig bra, sier Christer Francke, Eurosport-ekspert, til VG.

Snarøya-mannen gjorde som han ville i åpningssettet i første runde av ATP-turneringen «Genarli Open», som vises på VG+, i østerrikske Kitzbühel. Nå venter Matthias Bachinger, rangert som nummer 125, i andre runde klokken 11.00 onsdag formiddag. Også den kampen går på VG+. Følg med i denne artikkelen for å få lenker til sendingene og tidspunkter.

les også

Ruuds nye hjem er et hotellrom – håper kjæresten blir med ofte

Ruud brøt Carreño Bustas server flere ganger og vant 6–1 i games på grusen. Men Carreño Busta hevet seg og sørget for et tredje sett, etter å ha vunnet mellomsettet 6–3.

I det avgjørende settet var Ruud klart best med 6–1 i games.

Spanjolen er rangert som nummer 47 i verden og har tidligere vært så høyt oppe som en 10. plass i verden. Ruud er på 65. plass.

Husker du Ruud-motstanderen «klikket»?

– Muligheter for finale

Dominic Thiem, som tapte French Open-finalen mot Rafael Nadal, er førsteseedet i turneringen på hjemmebane.

– Det er en god trekning. Det er absolutt muligheter for å gå til en finale. Han vil ikke møte Thiem før i en eventuell finale. Det er små marginer, men Ruud viser seg såpass bra i dag at finale er mulig, sier Francke.

Siden Ruud imponerte i French Open i mai, hvor han fikk æren av å møte Roger Federer, har resultatene til nordmannen vært mer beskjedne.

Se Federer bli lurt:

Flere tap nylig

I Wimbledon var han sjanseløs mot servekanonen John Isner i første runde. Under «Moneta Czech Open» tapte han semifinalen mot Pablo Andujar, rangert som nummer 93.

les også

Ett år til sommer-OL: Dette er vårt sikreste medaljehåp

I «Hamburg European Open» sist uke røyk han ut i andre runde mot Andrej Rublev. Rublev, som tapte finalen mot Nikoloz Basilashvili, slo Carreno Busta senere i semifinalen.

– Det er små marginer i slike turneringer. Det er høyt nivå på spillerne og ikke gitt at du vinner, sier Francke.

Det ble stopp i kvartfinalen mot Thiago Monteiro, nummer 113 på rankingen, i «Sparkassen Open». I Swedish Open ble Ruud slått ut i første runde av 95.-rangerte Damir Dzumhur.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder