STOLT PAPPA I NEW YORK: Frank Pedersen var med når sønnen tok seieren på lørdag. Foto: Thomas Nilsson / VG

Pappa til Emil (16): – E-sport er stor idrett

NEW YORK (VG) Denne helgen stakk 16-år gamle Emil av med 13 millioner kroner i Fortnite-VM. For pappa Frank Pedersen er det ingen tvil: E-sport er idrett.

Sjokket – og gleden var stor da Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen ble annonsert som verdensmester foran en utsolgt arena i New York, men størst av alt var nok stoltheten til pappa Frank Pedersen som fikk det hele med seg blant publikum.

– Det var en fantastisk opplevelse, helt surrealistisk. Da de hevet VM-trofeet, skjønte jeg ikke helt hva som foregikk, sier Pedersen.

Når han blir spurt hva han syntes om å være pappa til en mangemillionær, er svaret allerede klart:

– Akkurat det med pengene, det fokuserer vi ikke så mye på. Det at han er verdensmester, det er fantastisk, sier han.

Er med sønnen

Da sønnen kvalifiserte seg til finalen, var det ikke et spørsmål engang; de skulle til USA sammen.

– Jeg er med på de turneringene jeg kan, og har vært med på veldig mange tidligere. Vi støtter og ser på dette som en stor idrett, så det er klart vi må støtte han når han gjør det så bra. Det var ikke noe spørsmål å ikke være med til USA. Man følger jo med, på lik linje med langrenn og andre øvelser, sier Pedersen.

Faren til Emil driver selv med triatlon og innrømmer at de var litt skeptiske til spillingen i starten.

Litt skeptiske

– I starten var vi litt skeptiske, men vi har fått inn en veldig bra struktur i spillingen hans, så han er jo en som spiller mye. Han sier selv at det er viktig at han er med venner, kobler av og gjør andre ting, ikke bare spille. Dette har fungert veldig bra, så vi skal fortsette med det, sier Frank Pedersen, som til daglig jobber i Norges Triatlonforbund.

HEKTISK: Rett etter intervjuet skulle både Emil og pappaen Frank rett til arenaen for å støtte duo-partneren David «Aqua» W. Foto: Thomas Nilsson / VG

les også

Fortnite-verdensmester Emil (16): – Jeg hadde lyst til å gi opp

Mange foreldre kan oppleve det som utfordrende å oppnå en god dialog med barna rundt spillingen. Frank Pedersen mener det er viktig å sette seg inn i spillene som barna spiller.

– Jeg tror man må gi dem oppmerksomhet, sette seg inn i spillet og forstå det, da er det lettere å skape en dialog – det er iallfall det vi gjorde med Emil.

IMPONERENDE SEIER: Emil og partneren David imponerte en fullsatt arena når de kjempet seg til TO Victory Royales på rad, før de tok VM-tittelen. Foto: Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Håper e-sport blir en del av Norges idrettsforbund

Frank Pedersen er svært engasjert i idrett og har ingen problemer med å trekke sammenligninger mellom elektronisk sport og tradisjonell idrett.

– Jeg mener jo at e-sport det er idrett, stor idrett faktisk. Det er utholdenhet, mental styrke og mye teknikk. Så det er mye å sammenligne med tradisjonell idrett. Jeg håper e-sport blir en del av Norges idrettsforbund, sier han.

Feiret med pizza og mer spill

Pappaen til Emil forteller at feiringen på lørdag ble et stykke pizza før sønnen igjen satte seg foran datamaskinen.

– De satt og spilte, så gikk han rett og la seg, sier han litt lattermildt.

Partneren til Emil hadde nemlig enda en turnering på søndagen, som Emil veldig gjerne ville hjelpe han med å forberede seg til.

– Han måtte koble litt av tenker jeg samtidig som han støttet David som skal ut i finale på søndag. Han er en rolig gutt som ikke liker for mye styr, så vi hadde en veldig rolig kveld i går, men skal på en bedre restaurant i kveld, avslutter Frank Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder