DUELL: Casper Ruud skal bryne seg på Nick Kyrgios i andre runde av ATP 1000-turneringen i Roma. Foto: Getty Images

Ruud møter urokråken Kyrgios: – Han er tennisens Petter Northug

Casper Ruud (20) får en tøff og uforutsigbar kamp mot Nick Kyrgios (24) i Roma onsdag ettermiddag, tror eksperter.

– Det er en av Caspers aller største kamper til nå i karrieren. Han må spille på sitt beste for å vinne i dag. Det er ikke helt umulig, men Kyrgios er klar favoritt, sier Christer Francke, Eurosport-ekspert.

Ruud kvalifiserte seg for andre runde i ATP 1000-turneringen etter å ha slått Daniel Avans. Onsdagens kamp vises på Viasport 2 eller Viaplay. Kampstart er anslått til etter klokken 16.

– Casper har aldri slått en så høyt ranket spiller. Kyrgios er en uforutsigbar spiller. Det gjør det til en veldig vanskelig kamp for Casper mentalt, sier Øivind Sørvald, idrettssjef i tennisforbundet og Viasat-ekspert.

Allerede i første runde viste Kyrgios frem noen frekke manøvre:

– Tennisens Northug

Kyrgios er nummer 36 på verdensrankingen. Hans beste rangering er en 13. plass fra 2016. I mars vant han en ATP-turnering i meksikanske Acapulco.

Kyrgios er sett på som en urokråke innad i idretten, skriver Tennis-Norge.

– Han er tennisens Petter Northug. Han slenger med leppa og er morsom. Han underholder veldig underveis i kampene. Han prater med publikum og motspillere, og gir av seg selv. Han er en moderne John McEnroe, sier Francke.

les også

Trekker seg fra French Open – må behandles for kreft

I 2015 havnet han i rampelyset etter en rasismekrangel med Dawn Fraser. Siden har det vært flere episoder:

* Under en kamp i 2015 påsto Kyrgios at Stan Wawrinkas kjæreste var utro mot han. Kyrgios hevdet også at Wawrinka, som da var 30 år, hadde samleie med 18-åringer. Kyrgios fikk en saftig bot og ble utestengt i 28 dager.

* Året etter fikk Kyrgios ny utestengelse. Denne gang på åtte uker. Årsaken var at han ikke ga sitt beste under en kamp mot Mischa Zverev i Shanghai Masters. Kyrgios måtte også betale rundt 200.000 kroner.

*I 2017 ga Kyrgios seg etter å ha tapt det første settet mot Steve Johnson i Shangai Master. Det gjorde at han fikk rundt 100.000 kroner i bot. Ifølge Independent innrømmet Kyrgios at han hadde gjort det samme åtte ganger tidligere. Se situasjonen her:

– Byr på show

– Noen ser på Kyrgios som en fargerik spiller, mens andre ikke synes noe om det. Han byr på show og kan legge inn underholdende slag, sier Sørvald.

Tennis-Norge melder at australieren kjeftet høyt og slo en ball langt ut av banen under første kamp i Roma tirsdag, da han slo Danil Medvedev.

Kyrgios fikk tidlig sitt gjennombrudd. Som 19-åring slo han ut Rafael Nadal i Wimbledon og tok seg til kvartfinale.

– Det er bra for toppidretten, hvor ting kan bli veldig seriøst, å ha en sånn figur. Kyrgios har et vanvittig talent og skulle vært topp ti, sier Franke.

les også

Casper Ruud tapte sin første ATP-finale: – Han var best

Stjerner på plass

De fleste store stjernene er med i Roma, deriblant Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic og Dominic Thiem.

Ruud er nå ranket som nummer 76 i verden. Slik beskriver Franke 20-åringens 2019 til nå:

– Fantastisk. At han er topp 100 er helt unikt. Han har fått et kjempegjennombrudd i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder