LEDER: Magnus Carlsen leder Offerspill sjakklubb. Her fra Norway Chess. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Carlsen-klubb gir fra seg 35 delegater

Offerspill SK kommer bare til å stille med seks delegater på sjakk-kongressen i Larvik på søndag.

Det er 35 delegater færre enn de 41 de hittil har planlagt å stille. Klubbens styre bekrefter det selv i en uttalelse på Norges sjakkforbunds hjemmeside.

Det har virket som om det er svært jevnt mellom ja- og nei-siden i diskusjonen om den omstridte avtalen med bettingselskapet med Kindred, men hvis det skulle ende med at Offerspill kun får seks delegater, er sjansene for nei-siden betydelig forbedret.

Dette skjer etter at forbundets reglementsutvalg, ledet av Hans Olav Lahlum, fredag gikk ut med en anbefaling om å begrense antallet delegater Offerspill fikk stille med.

Det har Offerspill SK gått med på.

«Vi har [...] besluttet å stille med et begrenset antall delegater som tilsvarer våre egne betalende medlemmer, samt de som har meldt overgang til klubben vår og tidligere NSF-medlemmer. [...] Vi håper dette kompromissforslaget er noe alle parter kan leve fint videre med», skriver klubben i uttalelsen.

Les hele uttalelsen til klubben her. VG har ikke lyktes med å komme i kontakt med noen i Offerspill SK-styret lørdag kveld. Magnus Carlsen ønsker ikke å kommentere saken.

– En god løsning på et kinkig problem

– Det virker som om det er fornuftige mennesker som kommer på banen for å finne en løsning på et kinkig problem. Det synes jeg er flott, sier Torger Nilsen til VG.

Han er leder for Mosjøen sjakk, som engasjerte jusprofessor Geir Woxholth til å vurdere om Offerspills 41 potensielle delegater var ulovlige.

Også sjakkekspert Atle Grønn, som hører hjemme på nei-siden i bettingstriden, er positiv.

– Det har ikke vært så mye sunn fornuft i denne saken, så det var fint å få litt av det på banen nå, sier Grønn til VG.

Han legger til at det kan virke som om klubben rent juridisk ikke ville hatt krav på noen delegater, men at han likevel synes Offerspills vurdering er god.

Offerspill tar selvkritikk

Carlsen-klubben tar også selvkritikk for at den ikke har gjort det mulig for medlemmer som ville vært villige til å betale medlemskontingent å gjøre det:

«Vi burde gjort det mye enklere for medlemmer å betale kontingent selv, men det er lett å se i etterpåklokskapen», står det i uttalelsen.

Carlsen og Offerspill har blitt anklaget for å kuppe kongressen for å få gjennom den omstridte avtalen med bettingselskapet Kindred gjennom å ha midler nok til å kunne ta regningen for nye medlemmer, noe andre klubber sannsynligvis ikke kunne gjort med begrensede midler.

«Det viktigste for oss i Offerspill Sjakklubb er ikke, og har ikke vært, å få gjennom Kindredavtalen for enhver pris. Avtalen er definitivt noe vi har stor tro på, men vi skal først og fremst drive en sjakklubb med store ambisjoner for fremtiden og vi håper og tror at Sjakk-Norge kan samles etter Kongressen, uansett utfall», avsluttes uttalelsen fra Carlsen-klubben.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder