DEN GANG DA: Roger Federer og Rafael Nadal takker for kampen etter den legendariske finalen i 2008. Foto: RYAN PIERSE / POOL

Tennisekspert om «Fedal»: – Det blir ikke større

Rivaliseringen mellom Roger Federer og Rafael Nadal har blomstret opp igjen, og fredagens semifinale kan bli den siste kampen mellom de to legendene.

Her er fredagens oddstips!

– Det blir ikke mye større å få de gutta mot hverandre igjen, og jeg trodde kanskje ikke at det skulle skje igjen. Det er litt unikt, de har en vinnervilje og en sult som de andre tydeligvis ikke har.

Det sier Eurosports Christer Francke, som skal kommentere oppgjøret og selv er tidligere norgesmester i tennis (1998). Han var nær ved å avskrive Federer etter en elendig sesong i 2013, nå skal sveitseren i aksjon mot Nadal på den aller største scenen.

les også

Nadal og Federer til semifinalen: Gigantenes første Wimbledon-oppgjør på 11 år

For «Fedal»-rivaliseringen er blusset opp igjen. Det hadde gått to år siden forrige møte mellom dem da Nadal smadret sveitseren 3–0 i sett i French Open for en drøy måned siden.

Fredag kan du fylle på ca. 163 millioner norske kroner på feriepengerkontoen ved å spille Eurojackpot. Lever kupongen din her!

Og det er elleve år siden siste de møttes i Wimbledon, da de spilte den mye omtalte, på grensen til mytiske, 2008-finalen.

– Det kan bli en veldig lang kamp, og jeg tror det kan bli en veldig bra kamp. Det også litt åpent om hvem som vinner, men Nadal har sett litt mer offensiv ut.

Novak Djokovic er den tredje av de fire semifinalistene, så det er «the usual suspects», alle over tredve år, som dominerer nok en gang.

les også

Williams unnskylder tennisskandalen: – Oppsøkte psykolog

– Du kan si at det er svakhetstegn at det ikke har kommet opp noen som utfordrer dem mer. Ingen får liksom slippe til, men nå er det et tidsspørsmål før de legger opp. Jeg sitter med følelsen av de må legge opp før andre får komme til, og det er litt rart, sier Francke.

Selv Federer slet med å finne ord for dominansen til «the big three».

– Det er definitivt, hva kaller du det, uvanlige tider i tennis. Jeg tror ingen hadde trodd at vi tre skulle være så dominerende i så mange år, sa han etter sin kvartfinale.

Nadal innrømmer på sin side at alle de tre ønsker å avslutte sin karriere med flest Grand Slams, men sier at både han og Federer har hatt større karrierer enn de kunne drømme om.

les også

15-åring tar Wimbledon med storm: – Kult at Michelle Obama vet at jeg eksisterer

les også

Viktor Hovland oddsfavoritt i PGA-turnering

VG-tips: Roger Federer til 2,05 i odds.

Dette er en åpen duell, men til de prisene som tilbys tester vi et spill på Roger Federer. Dette er møte nummer 40 mellom disse gigantene, så de kjenner hverandre meget godt fra før. Sveitseren trives godt på raske underlag, og denne kampen blir så jevn at vi tror Nadal er satt til litt for stor favoritt her.

Vi antar at Federer vil gå aggressivt ut, og det er mulig at han vil ha noe mer støtte hos pubklikum.

Spillestopp er kl. 15.55 og Eurosport Norge viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder