I BUNKEREN: Viktor Hovland slår ut av bunkeren på det fjerde hullet under den første runden av PGA Championship. Foto: TANNEN MAURY / EPA

Hovland likt med Tiger: − Lover godt

Viktor Hovland (22) og dobbelt så gamle Tiger Woods (44) hadde begge en sterk åpningsdag av prestisjefylte PGA Championship.

 • Ole Kristian Strøm

Begge gikk to under par og er «på skuddhold» foran de tre avsluttende rundene.

Jason Day og Brendan Todd er de eneste som er fem under par - så herrene Hovland og Woods er altså tre slag bak lederduoen. Det betyr at de er på delt 20. plass, så det er altså mange som fortsatt er «med».

les også

Ruud hyller Hovland: – Vilt imponerende

– En bunnsolid start av Viktor, sier Viasat-kommentator Joakim Mikkelsen til VG.

– Nærspillet var betydelig bedre enn forrige uke, så da ble det en glitrende åpningsrunde. Han reddet seg mesterlig og satte flere fine birdieputter, så dette lover godt for fortsettelsen.

Viktor Hovland måtte tåle en bogey allerede på hull 2, men slo tilbake med birdie - ett slag under par - på de to neste hullene. En ny birdie på hull 7 førte ham to slag under par, men en bogey på hull ni gjorde at han bare var en under par halvveis.

Også på de ni siste hullene ble det én mer birdie enn bogey.

Hovland og de øvrige spillerne som spilte mot slutten av dagen fikk merke en økt vind, og foruten om Brendon Todd i delt ledelse, ble alle de beste scorene satt av spillere som var ferdig med runden lenge før Hovland.

– Det var litt vind tidlig på runden, men det var ikke så ille. Det var absolutt mulig hvis du spilte bra, men da vi kom til hull 12–13 begynte det å blåse. Jeg hadde ikke helt fått gang på driveren og jeg var i roughen på hvert hull. Du prøver bare å gjøre god par, og håper at du gjør noen gode slag og kanskje får noen birdiemuligheter, sier Hovland i et intervju etter runden.

Hovland slet tidvis fra tee og traff kun på seks av 14 fairways.

– Jeg var veldig fornøyd med scoren, for jeg har slitt med driveren de siste ukene. Du trenger å ha den med deg på denne banen, så jeg er godt fornøyd med 68 i dag og forhåpentligvis kan vi finne ut av det, sier Hovland.

Hovland slår ut på morgenen amerikansk tid på fredagens runde, 17.11 norsk tid.

Sist Tiger Woods hadde 68 eller bedre på åpningsrunden av en major-turnering, var The Open i 2012.

– Alt handler om å treffe på fairwayene, sa Tiger Woods i et intervju med Sky etterpå.

TRIVELIG: Tiger Woods og Rory McIlroy hadde det hyggelig på den første runden av PGA Championship. Foto: Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

De såkalte «majors» er de mest prestisjefylte turneringene i golf. I normalår er det fire av dem. I 2020 blir det i beste fall tre. Det åpne britiske mesterskapet, The Open, er avlyst og blir ikke arrangert før neste år. I helgen er det altså PGA Championship, og meningen er at US Open skal gå 17.-20. september og Masters 12.-15. november. Masters arrangeres normalt i april.

les også

Hovlands drømmeår: Sammenlignes med verdenseneren

Dette er første gang Viktor Hovland skal spille en majorturnering som profesjonell. Som amatør spilte han både Masters og US Open i 2019 - og gjorde det oppsiktsvekkende bra. Han ble beste amatør med delt 32. plass i Masters og det samme i US Open, der han ble nummer 12 (og satte ny rekord for amatører ved å slå en 59 år gammel rekord).

PGA Championship spilles på TPC Harding Park utenfor San Francisco, en bane som er relativt ukjent. Det er første gang en nordmann deltar i PGA Championship.

Mer om

 1. Golf
 2. Viktor Hovland

Flere artikler

 1. Hovland fortsatt med i tetsjiktet på PGA-touren

 2. Hovland i årets første major: – Jo vanskeligere, jo bedre

 3. Hovland endte på tredjeplass - nå er han best i Norden

 4. Hovland herjet i Ohio – slo knallhardt tilbake

 5. Hovland med råsterk andrerunde i California

Fra andre aviser

 1. Hovland to under par etter første runde i PGA-mesterskapet

  Bergens Tidende
 2. Viktor Hovland på delt 2.-plass etter oppvisningsspill

  Aftenposten
 3. Viktor Hovland på delt 2.-plass etter oppvisningsspill

  Fædrelandsvennen
 4. Svak åpning av Hovland

  Bergens Tidende
 5. Svak åpning av Hovland

  Aftenposten
 6. Svak åpning av Hovland

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no