BRANN-MANN: Anders Rasmussen er klar for Eliteserieklubben Brann, som nå skal satse på e-sport. Foto: Janne Håland, Brann.no

Brann lanserer e-sportslag – signerer landslagsspiller

Eliteserieklubben Brann gjør som flere fotballklubber verden over og lanserer sitt eget e-sportslag. Med seg får de norgesmester og landslagsspiller i FIFA, Anders Rasmussen (20).

Artikkelen er over ett år gammel

Klubben fra Bergen blir dermed blant de første fotballklubbene i landet til å etablere et eget e-sportslag. Fra før er Vålerenga og Nordavind DnB den mest etablerte på FIFA-feltet.

Andre er foreløpig mer på «dyppe tåen i vannet»-stadiet.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Ellevill snuoperasjon i Norges første FIFA-landskamp: – Helt surrealistisk

Brann kaster seg nå på bølgen. Samtidig som e-sportslaget annonseres, er det også klart at de får med seg norgesmester og landslagsspiller Anders Rasmussen med på laget.

– Brann er en stor klubb, så når muligheten bød seg, kunne jeg ikke la den gå fra meg, sier Rasmussen, som både bor og studerer i Bergen.

SIGNED, SEALED, DELIVERED: Anders Rasmussen (i midten) sammen med Åsmund Elgesem (t.v.) og Camilla Schutz (t.h.). Foto: Janne Håland, Brann.no

– Nødt til å henge med

Kommersiell leder i Brann, Camilla Schutz, sier det er viktig for klubben å fortsatt være relevant blant en yngre målgruppe det stadig blir vanskeligere å nå.

– Vi bestemte oss for at vi er nødt til å henge med på det spennende som skjer innenfor e-sport. Vi hadde også et ønske om å ikke være sist i rekken, men snarere være blant de første. Nå har vi signert en spiller, og skal jobbe videre for å se hvordan satsingen skal være, sier Schutz til VG.

les også

Fire landslagsdebutanter i en ny æra for NFF

– Samtidig ser vi at unge, først og fremst unge gutter, er fotballinteresserte, men gjerne har en annen type interesse, som stammer fra spill som Fantasy eller FIFA. Å utforske den interessen er noe vi nå gleder oss til, sier hun.

les også

Slik skal Norge bli en e-sport-gigant

Pluss content

Rasmussen fikk sin landslagsdebut for Norge da det ferske eFotballandslaget spilte sin aller første FIFA-landskamp i det VG-sendte oppgjøret mot Frankrike. Da vant han begge kampene han deltok i.

Han vant sin enkeltkamp, og dobbeltkampen sammen med Magnus Myhrhaug Kristiansen, som for øvrig representerer Nordavind. De to seiret i dobbeltkampen på høydramatisk vis:

– Jeg hadde ikke sett for meg dette for et år siden. Det meste forandret seg fra øyeblikket jeg deltok i NM til øyeblikket jeg vant. Jeg gikk på en måte fra gutterommet til å bli norgesmester. Det er egentlig helt sykt, sier Rasmussen, som mot Frankrike, scoret et mål som fikk landslagstreneren til å måpe:

Nye landskamper venter

E-sportsansvarlig for det norske eFotballandslaget, Mats Theie Bretvik, har tidligere uttalt til VG at de ønsker at spillerne skal leve «som vanlige fotballspillere», hvor de fokuserer på klubblag, og representerer landslag når det er samlinger og kamper.

Nå gjør to av fire norske eFotballandslagsspillere nettopp det.

les også

To nordmenn klare for Europas største League of Legends-liga

– Det er fint å se at klubbene kommer på banen. Nå får han et profesjonelt miljø i hverdagen som også er bra for landslaget, da han får en arena som gjør at han kan være enda mer seriøs med spillet sitt, sier han.

Bretvik mener det sender et sterkt signal at det er klubber som Brann og Vålerenga som nå går foran innen e-sport.

les også

Stor guide: Slik knuser du kompisene i FIFA 19

Pluss content

– Det er sterke merkevarer med store fanskarer. At de gjør dette viser at dette ikke er tull. Det er ingen lek. FIFA er moro og sånn, men det er også seriøst – og det er profesjonelt.

I starten av februar skal Rasmussen og resten av landslaget til Helsinki for å delta i Nordisk Mesterskap, hvor de skal konkurrere i FIFA mot Finland, Sverige og Danmark.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder