SUPERKONTRAKT: Ifølge NRK blir Ada Hegerberg verdens best betalte kvinnelige fotballspiller. Foto: Bjørn S. Delebekk

Hegerberg med ny superkontrakt

NRK melder at Ada Hegerberg (22) skal signere en ny kontrakt med Lyon som gjør henne til verdens best betalte kvinnelige fotballspiller.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etter hva VG erfarer skal kontrakten strekke seg til 2021.

NRK skriver at kontrakten til Hegerberg vil være på et helt annet nivå enn andre av de best betalte kvinnelige spillerne, altså betydelig mer verdt enn den brasilianske stjernen Martas kontrakt, hun skal ha hatt en lønn på rundt 3 millioner kroner i året. Amerikanske Alex Morgan skal ha blitt lønnet mellom 250 000 og 300 000 kroner i måneden da hun spilte for Lyon forrige sesong,

– Lyon er det beste laget jeg kan spille for. Jeg har vært her i fire år, har gitt hundre prosent for laget og klubben, og jeg får nå tilbake for det, sier Hegerberg til NRK.

Hun ønsker derimot ikke å kommentere noe om lønnsbetingelsene til statskanalen, men opplysningene VG har fått stemmer overens med hva NRK melder søndag morgen.

les også

Fullt kaos da Ada Hegerberg og Lyon tapte cupfinalen

les også

Hegerberg scoret og tok sin tredje Champions League-tittel

Hegerberg har vært fire år i Lyon, og vunnet Champions League med klubben de tre siste årene og ligaen hvert eneste år, denne sesongen ble det derimot ingen hjemlig cuptriumf. I finalen ble det stopp mot storesøster, Andrine, sitt PSG.

Lyon-spissen ble kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller i Europa i 2016, og står med svimlende 107 mål på 82 kamper for den franske klubben.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder