VIL NÅ UT: Tine Austvoll Jensen tok over som administrerende direktør i Discovery Networks Norway for ett år siden. Hun tror OL-samarbeidet med VG gjør ut at de når ut til enda flere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

VG inngår OL-samarbeid med Discovery

VG har inngått et redaksjonelt OL-samarbeid med Discovery. Dermed sender VG egne TV-journalister til Pyeongchang.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Når OL starter for alvor 9. februar på Discoverys flater, har VG for første gang akkrediteringer for å gjøre TV-intervjuer fra lekene. Fire TV-journalister fra VG Sporten reiser dermed til Sør-Korea, tillegg til et team på ni skrivende reportere.

– Gjennom dette samarbeidet vil VG få tilgang til TV-området vi disponerer i Pyeongchang, mens vi får tilgang på alt innholdet VG produserer i tilknytning til OL, uttaler administrerende direktør i Discovery Networks Norway, Tine Austvoll Jensen, i en pressemelding onsdag morgen.

les også

Spår tidenes gullfest i OL etter «jubelhelg»

VG og Discovery samarbeider fra før redaksjonelt om Eliteserien.

– Det betyr at VG-mikrofonen vil være blant de første utøverne møter etter målgang. OL er det desidert viktigste for oss i år, og nå har vi muligheten til å lage bedre journalistikk enn under tidligere mesterskap, sier sportssjef i VG, Øyvind Brenne.

– Vi ser dette som en naturlig fortsettelse av det gode Eliteserie-partnerskapet, som gagner begge mediehusene. Vår ambisjon er at OL-dekningen skal bli den beste i VGs historie – og at trykket på våre flater gjør folk til storforbrukere av det svært attraktive innholdet på Discoverys plattformer.

Lillebror Northug blir TV-ekspert: Disse skal guide deg gjennom OL-feberen

I STUDIO: Thomas Alsgaard skal være TV-ekspert for VG under langrennsøvelsene i OL. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Alle øvelser og levende bilder fra de sportslige hendelsene i Sør-Korea vil sendes eksklusivt på TV Norge, Eurosport Norge og Eurosport Player, mens VG som vanlig vil sende direkte fra TV-studio med analyser og humor under alle de store, norske øyeblikkene som et supplement.

Med seg i studio får programlederne Jamel Rake og Silje Ensrud flere eksperter som skal hjelpe seerne med å forstå hva som skjer.

Se hele OL-programmet her: Full tidsplan over OL-øvelsene

Under langrennsøvelsene tar Thomas Alsgaard (46) og Tuva Toftdahl Staver (27) plass i ekspertstolene.

– Vi sender direkte når de store øyeblikkene skjer, og følger dem sammen med TV-seerne, forteller avdelingsleder for programavdelingen på VGTV Sport, Joakim Skogvold.

Lar kjendisene teste OL-øvelsene

I tillegg har skal VGTVs Jon Martin Henriksen og komiker Espen Lervaag hver dag i et eget program gi et skråblikk på dagens OL-hendelser.

Samtidig har Henriksen sammen med en rekke kjendiser testet OL-øvelsene i «VG-lekene», som blir sendt på VGTVs plattformer gjennom mesterskapet.

– Med tilgang til å formidle reaksjoner på TV for første gang, gleder vi oss nok minst like mye som Johannes Høsflot Klæbo til mesterskapet. Mens han fort innfrir alle ambisjoner med tre-fire gull, er vårt mål at du hvert sekund under OL skal finne siste nytt hos oss og også mye moro, sier Øyvind Brenne.

OL begynner 9. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder