OL-FORM: Sverre Lunde Pedersen vant 5000-meteren i Erfurt lørdag. Foto: Foto: Peter Kneffel / NTB scanpix

Sverre Lunde Pedersen vant OL-generalprøven: - Et av de beste 5000-meterløpene jeg har gjort

Sverre Lunde Pedersen tok sin aller første verdenscupseier på 5000 meter i tyske Erfurt lørdag. Han vant med tiden 6.14,66.

  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var det siste 5000-meterløpet for Pedersen og co. før OL i Pyeongchang neste måned.

Fana-løperen slo italienske Nicola Tumolero med 1,45 sekunder. Canada-stjernen Ted-Jan Bloemen endte på tredjeplass. Han måtte se seg slått av Pedersen med 2,45 sekunder.

Tidligere har Pedersen ofte gått på en smell mot slutten, men lørdag viste han at formen er der den skal være før vinterlekene i Sør-Korea.

– Dette var et av de bedre 5000-meterløpene jeg har gjort. Jeg ble aldri stiv, og da er det gøy å gå på skøyter, sa Pedersen til NRK.

– Jeg følte meg veldig bra, og det var litt overraskende at jeg var så lett i kroppen etter en periode med mye hardtrening. Denne seieren gir en god følelse foran OL, fortsetter han overfor NTB.

– En flott dag. Han har gått fra en god periode med mye trening og fikk betalt for det. Han bryter en barriere i sin karriere med denne seieren. Han går teknisk bedre på skøyter og har gode innganger i svingene. Der tjener han noen tideler per runde, sier sportssjef Sondre Skarli til NTB.

– Formen har ikke kommet for tidlig, da, med tanke på OL?

– Det er ingen grunn til å frykte det. Jeg håper og tror at han har litt mer å hente, men det gjelder vel for alle sammen, sa Skarli.

Statskanalens skøyteekspert Even Wetten holdt ikke igjen da han beskrev Pedersens prestasjon i Erfurt.

– Et kjempeløp av Sverre. Høy klasse. Det er det beste jeg har sett av Sverre på 5000 meter, sa Wetten.

les også

Mer Lorentzen-suksess med andreplass i «Norges nye paradegren»

Håvard Bøkko endte på 12.-plass etter å ha notert tiden 6.26,63, mens Simen Spieler Nilsen endte rett bak. Han hadde 6.28,71.

Tidligere i vinter gikk Pedersen inn til verdenscupseier på 1500 meter. Det skjedde på hjemmebane under stevnet i Stavanger. I alt står han med tre triumfer i verdenscupen. Pedersen tok sin første i 2014.

Håvard Bøkko endte på 12.-plass etter å ha notert tiden 6.26,63, mens Simen Spieler Nilsen endte rett bak. Han hadde 6.28,71

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Playerfra 9. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder