IDRETTSGALLA: Andreas Mikkelsen og Margrethe Meiner er på plass. Rallystjernen er nominert i åpen klasse. Foto: Fredrik Solstad , VG

På Idrettsgallaen i Miss World-kjole

Andreas Mikkelsens kreftrammede kjæreste på Lillehammer

Se bilder av idrettskjendisene på den røde løperen i saken

LILLEHAMMER (VG) Andreas Mikkelsen (26) var stolt da han kom til Idrettsgallaen med sin vakre kjæreste Margrethe Meiner (22). Hun var ikledd en kjole som for bare noen uker siden var med i Miss World-konkurransen.

Meiner ble i slutten av oktober godt kjent da hun fortalte om sin syv år lange kamp mot blodkreften. Nå smiler livet til kvinnen som på mange måter har lurt døden.

Lørdag kveld er hun på plass under Idrettsgallaen. Før sykdommen kom, var hun blondine. Etter cellegiftbehandlingen og nytt hår, er hun nå helt mørk.

MISS WORLD-KJOLE: Margrethe Meiners venninne var med i miss World for noen uker siden. Lørdag er det Margrethetes tur til å bruke kjolen. Foto: Fredrik Solstad , VG

– Min venninne Fay Teresa Vålbekk brukte denne kjolen da hun var med i Miss World i Kina i desember. Det er kona til Andreas’ fetter som har designet den, forteller Margrethe Meiner.

Les også: Mikkelsens første VM-seier

Hun heter Camilla Stenberg og etter som Vålbekk og Meiner er så like i kroppen, laget hun en kjole som begge kan bruke.

Respekt

Andreas Mikkelsen er nominert i åpen klasse etter at han i slutten av oktober vant sitt første VM-rally i karrieren. Legene sa først nei til at Margrethe Meiner kunne dra til Spania og følge VM-runden, men så fikk hun likevel dra – og altså oppleve den historiske VM-seieren.

Les også: Her er alle de nominerte

Mikkelsens konkurrenter er Magnus Carlsen, Thea Therese Vingmark Næss, Robert Paulsbyen, Bartosz Piasecki, Petter Solberg og danseduoen Thorbjørn Urskog/Flora Bouchereau.

– Jeg har veldig stor respekt for det som Andreas gjorde i fjor. Han var under veldig press for å prestere, samtidig som det sikkert ikke var så lett å ha meg hjemme der, slik som jeg var.

Margrethe Meiner ser lyst på tilværelsen og har til og med dratt på trening sammen med sin rallystjernekjæreste i det siste.

Artikkelen fortsetter under bildespesialen.

Les også: Mikkelsen velger nykommer som sin kartleser.

– Jeg har prøvd å sykle litt på treningssenteret. Selv om det tar tid, føler jeg meg at det blir bare bedre og bedre.

Mens Andreas Mikkelsen kjempet om VM-poeng i Argentina i vår, lå kjæresten på sykehuset og kjempet for livet. Hun gjennomgikk benmargstransplantasjon, og snart skal hun til nimånederskontroll for den.

Benmargstransplantasjon

– Alt tyder på at det har vært en vellykket operasjon. Vi kan ikke si 100 prosent, men det ser veldig bra ut, sier Meiner.

I seks år gikk hun på tabletter som skulle holde kreftcellene i sjakk. Så hjalp ikke det lenger. Hun måtte ha benmargstransplantasjon.

– Jeg hadde ikke noe valg.

– Nå er den nye benmargen i kroppen, og den er forhåpentligvis veldig klar for å gjøre en fantastisk jobb, skrev hun på bloggen sin i slutten av april.

Ni måneder senere smiler livet til Oslo-kvinnen.

– Andreas og jeg kan gjøre ting sammen nå. Da vi var i Monaco nylig, var vi på ridetur sammen.

Hun har til og med byttet blodtype. Nå har hun donors blodtype, og med det også to DNA i kroppen. Donors i blodet og sitt eget i resten av kroppen.

Meiner forteller at hun og Mikkelsen gjerne ser på alpint når de skal følge sport på TV.

Les også: Ekspert om Mikkelsen-Østberg: - Ikke den beste tonen.

– Andreas er gammel alpinist, og selv har jeg en favoritt i Aksel Lund Svindal. Han virker som en veldig allright kar, sier hun.

Mikkelsen åpner VM-sesongen med to ganger «hjemmebane»; først Rally Monte Carlo og så Rally Sverige (som også går innom Norge). Den store spenningen er hans nye kartleser Anders Jæger, som erstatter veteranen Ola Fløene, som i 2016 er annenfører for Mads Østberg.

– Til uken skal vi teste, så det blir spennende, sier Andreas Mikkelsen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder