DUELLEN: Jordan Spieth og Rory McIlroy kjemper om seieren i Masters. Her er de to fotografert i fjorårets PGA-mesterskap. Foto: David Cannon Afp

Superduell om den grønne jakken

Halvveis i Masters ligger det an til å bli en superduell mellom Jordan Spieth (22) og Rory McIlroy (26) om den grønne jakken.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Idrettens mest berømte dressjakke, den til vinneren av Masters, ser ut til å bli en knallhard duell mellom de to som ligger som nummer to og tre på verdensrankingen.

Spieth er fire under par og McIlroy bare ett slag dårligere når to av fire runder på Augusta-banen er unnagjort.

Rory McIlroy var på det meste fredag hele åtte slag dårligere enn Spieth, men mye skulle skje før de var ferdige med det 18. hullet.

Les også: Jordan Spieth kan slå Tiger Woods-rekorden.

Jordan Spieth så ut til å være utilnærmelig, men så viste også han seg menneskelig - dermed er årets første majorturnering i ferd med å bli et skikkelig drama.

HØFLIG APPLAUS: Jordan Spieth følges av en enorm menneskemengde på Augusta-banen, der Masters spilles denne helgen. Foto: Rob Schumacher Reuters

– Det føles tøft nå, sa Spieth til media etter at fredagens andre runde var over.

Han jages altså av Rory McIlroy, som var tre slag bedre enn Spieth fredag.

Jordan Spieth var suveren i fjorårets Masters, og etter 22 hull i år så det ut til å gå samme vei. Etter fredagens fire første hull ledet han nemlig med fem slag og hadde inntil da ikke gjort en eneste bogey (én over par) på den krevende banen.

Les også: Tiger Woods snakker ut om sine opp- og nedturer.

Så kom problemene: dobbelbogey (to over par) på hull fem ble fulgt av bogey på hull 10, 16 og 17. Dermed ser helgen ut til å bli en neglebiter for alle golf-frelste.

Nå skiller det bare to slag mellom de fire beste. Danny Lee og Scott Piercy er ett slag dårligere enn McIlroy og er i høyeste grad også med. Hyggelig nok er også dansken Søren Kjeldsen godt med. Han er ett slag under par totalt, det er bare tre slag dårligere enn ledende Spieth.

Les også: Golfekspert om Tutta: - Har ikke alderen på sin side.

Men nærmest Spieth er altså McIlroy. Han har aldri vunnet Masters, men det er også den eneste major-triumfen han aldri har tatt.

– Dette var en av mine aller beste runder på Augusta, sa McIlroy til media etterpå. Ingen var bedre enn hans 71 slag på en særdeles vindfull og vrien Masters-dag.

– Jeg er i en veldig god posisjon foran de to siste rundene.

Stillingen halvveis i Masters:

1. Jordan Spieth, USA -4.

2. Rory McIlroy, Nord-Irland -3.

3. Danny Lee, New Zealand -2.

3. Scott Piercy, USA -2.

5. Søren Kjeldsen, Danmark -1.

5. Hideki Matsuyama, Japan -1.

5. Brandt Snedeker, USA -1.

PS: Verdensener Jason Day ligger på delt 15. plass. Han er fem slag dårligere enn leder Spieth.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder