NÅDDE IKKE OPP: William Buick klarte ikke kopiere fjorårets suksess under «The Richest Day of Racing» i Dubai. Foto: GISLE ODDSTAD VG

Buick sjanseløs i Dubai World Cup

William Buick (27) var sjanseløs til å forsvare fjorårets seier i Dubai World Cup. Victor Espinoza vant med det mange mener er verdens beste hest – California Chrome.

 • Knut Arne Hansen
 • Ole Kristian Strøm
 • Tom W. Johannessen

Artikkelen er over fire år gammel

Buick på Frosted ble nummer fem, langt bak vinneren.

Da Buick vant «The Richest Day of Racing» og 47 millioner kroner i Dubai World Cup for ett år siden, sa 27-åringen at det bare var begynnelsen.

Buick fikk rundt ti prosent av førstepremien som rytter. På ryggen til outsideren Prince Bishop tjente Bærums-jockeyen med andre ord rundt 4,7 millioner kroner på snaut tre minutter da duoen gikk til topps i Dubai World Cup 2015.

I år satte Buick seg på ryggen til hesten Frosted på den mektige galoppbanen Meydan Racecourse i Dubai. Hesten var nestfavoritt på forhånd - bak California Chrome, og Buick var optimistisk med tanke på en drømmereprise i Dubai World Cup med 50 millioner kroner i førstepremie.

På VEI MOT TRIUMFEN: California Chrome og Victor Espinoza befant seg ytterst i noe som lignet et tredjespor mestparten av løpet (nr. 11). William Buick (i blått) og Frosted (nr. 9) ligger i ryggen på favoritten – hvilket var plan A for William. California Chrome er nå USAs mestvinnende hest gjennom alle tider med over 100 millioner norske kroner på konto. Foto: Eirik Stenhaug, Equus Media

Men til slutt var Buick og Frosted sjanseløse da førstepremien skulle deles ut. Victor Espinoza og hesten California Chrome kunne ingen gjøre noe med.

– Alt var perfekt. Jeg tenkte å ta ledelsen, men det gikk ikke. Så jeg satt og så an. Jeg visste ikke hvor mye det var ned til konkurrentene i mål, sa Victor Espinoza etter løpet.

Les også: Rir inn millioner for sjeiken av Dubai

– Den beste hesten, ikke noe å snakke om, sier galopptrener Niels Petersen på VGTV-sendingen.

– Jeg tror William er skuffet. Jeg tror han fikk det løpet han håpet å få. Det er ingen tvil om at California Chrome er verdens beste hest nå, fortsatte han.

Buick og Frosted kom i mål som nummer fem.

California Chrome, som vant på tiden 2,01,83 over 2000 meter, har vært i Dubai siden januar for å akklimatisere seg foran dette løpet, og var ute med skade store deler av fjoråret.

– California Chrome mistet mye av fjoråret, men han kom tilbake i trening som en større og sterkere hest, sa trener Alan Sherman til USA Today på forhånd.

Med Sjeik Mohammed som sjef

Buick er en av to førstejockeyer for Stall Godolphin, verdens største og mektigste hestestaller. Stall Godolphin er et galoppimperium med over 700 veddeløpshester verden over – flere av dem verdt millioner av kroner. Stallen eies av Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, «The Ruler of Dubai» og statsminister i De forente arabiske emirater.

27-åringen har møtt sjeiken mange ganger, både på banen og hjemme i noen av palassene hans i ørkenen utenfor Dubai. Han har også reist sammen med sjeiken i privatflyet hans, en Boeing 747.

VINNEREN: California Chrome. Foto: Eirik Stenhaug/Equus

– Jeg er veldig heldig som rir for en eier som har så mye peiling på hest, og som rir selv. Han har hatt et engasjement for denne sporten i mange tiår. Han vet at det ikke alltid går som planlagt, at det er levende dyr vi rir, og ikke motorsykler. Når sjeiken snakker om hester, har han glød i øynene. Han kan komme bort til meg alene, og spørre om hestene hvis det er noe han lurer på. Han vil vite så mye som mulig, sa han til VG for et år siden.

Historien om Norges: Stjernejockey!

Uten seier

Før hovedløpet hadde Buick jaktet seier i tre løp, men det ville seg ikke helt for 27-åringen denne lørdagen.

I Dubai Turf, med 30 millioner kroner i førstepremie, var han favoritt med hesten Tryster. Det endte med en tredjeplass og en premie på rundt seks millioner kroner.

I Golden Shaheen-løpet ble han nummer seks med Confrontation, mens han ble nummer fire med Jungle Cat i sprintløpet Al Quoz Sprint.

I Dubai World Cup ble han altså nummer fem med Frosted.

Les også

 1. 27-åring fra Bærum satser på å vinne 50 mill.

  William Buick (27) satser på ønskereprise. Seier i «The Richest Race in the World». Førstepremien er på utrolige 50 mill.
 2. Buick tjente 4,7 millioner: – Dette er bare begynnelsen

  DUBAI/OSLO (VG) Eiksmarka-gutten William Buick (26) vant Dubai World Cup, også kjent som «Verdens rikeste løp», og…
 3. Norges superjockey til topps i Japan - vant over 4 millioner

  Den norske superjockeyen William Buick avslutter 2014 med en tur til Japan.
 4. Norges superjockey vant tre millioner

  Den norske toppjockeyen William Buick og hesten The Fugue galopperte onsdag inn tre millioner kroner på ærverdige Royal…

Mer om

 1. Trav

Flere artikler

 1. 27-åring fra Bærum satser på å vinne 50 mill.

 2. Pluss content

  Norske William kjemper om 50 millioner

 3. Bærum-Buick red inn 50,7 mill. kroner lørdag

 4. Bærum-Buick tok sitt livs seier: 9,2 mill. i førstepremie

 5. William (29) fra Bærum red inn seier til 28 mill.

Fra andre aviser

 1. Norsk galoppstjerne vant i Dubai - red inn 28 millioner

  Aftenposten
 2. Lørdag kjemper Norges ukjente verdensstjerne om over 70 mill. kroner: – Han er større enn det mange forstår

  Bergens Tidende
 3. Lørdag kjemper Norges ukjente verdensstjerne om over 70 mill. kroner: – Han er større enn det mange forstår

  Fædrelandsvennen
 4. Bærumsgutt vant engelsk derby på Epsom: – Det er enormt

  Aftenposten
 5. Bærumsgutt vant engelsk derby på Epsom: – Det er enormt

  Bergens Tidende
 6. Bærumsgutt vant engelsk derby på Epsom: – Det er enormt

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no