DRAMATISK: Fra lørdagens møte mellom Magnus Carlsen og Fabiano Caruana i Karlsruhe. Foto: Georgios Souleidis

Carlsen rotet bort overtaket mot VM-motstanderen: – Tenkte at Caruana hadde «hangover»

(Fabiano Caruana-Magnus Carlsen 1/2–1/2) Magnus Carlsen (27) lå an til å smadre sin VM-motstander Fabiano Caruana (25) i åpningspartiet i Grenke-turneringen. Det endte med remis.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det var et mirakel for Caruana at han beholdt muligheten etter tidskontrollen, sa toppspilleren Peter Leko som kommentator på chess24.com.

– Jeg tenkte det var bra å møte Fabiano allerede nå i første runde. Jeg tenkte at han hadde «hangover» fra Berlin, sa Magnus Carlsen i intervjuet på chess24.com etter partiet.

– Jeg mente ikke bokstavelig altså, fortsatte den norske verdensmesteren, vendt mot Caruana.

les også

Magnus Carlsen klar for Vålerenga: - Som om Lionel Messi kommer til klubben din

– Kanskje bokstavelig også, smilte Fabiano Caruana, som altså vant kandidatturneringen, takket være en kanonavslutning i Berlin i begynnelsen av denne uken. Seieren der gir ham rett til VM-match mot Carlsen i november.

– Dette var spesielt. Magnus er nok veldig skuffet med resultatet og Fabiano tilsvarende fornøyd, sa Peter Leko som kommentator.

Her kan du spille gjennom lørdagens parti (ekstern lenke).

– Magnus blir nok veldig skuffet når han oppdager at han rotet bort seieren, sa Leko.

– Det er den samme regelen vi lærer som barn om at man ikke skal spille for raskt i de kritiske øyeblikkene, sa Carlsen selv.

– Men jeg er ganske fornøyd likevel.

Peter Leko uttrykte etterpå at dette partiet var et bevis på at «sjakk er brutalt».

– Det ble så komplekst. Magnus fant nesten alt, men på det siste hinderet ...

En seier med svarte brikker hadde gitt Magnus Carlsen et psykologisk overtak foran VM-matchen. Men de skal møtes igjen i Norway Chess, og kanskje også flere ganger før november og titteloppgjøret.

For Fabiano Caruana var det spesielt å starte en ny turnering bare fire dager etter at det var slutt i Berlin. Sjakkturneringer tapper alltid ekstremt med energi, og i hvert fall kandidatturneringen, fordi det betyr så mye. Caruana slo dessuten tilbake etter å ha tapt for Sergej Karjakin i det tredje siste partiet i Berlin.

les også

Dette blir Magnus Carlsens VM-motstander

Dette er fjerde gang på rad Carlsen og Caruana møtes i første runde av storturneringer. Det startet med St. Louis i fjor høst, forsatte med London før jul, så Wijk aan Zee i januar og nå i Karlsruhe.

Magnus Carlsen opprettet seg etter hvert en fordel, samtidig som han lå atskillig bedre an enn amerikaneren på klokka. Ifølge databeregningene lå han klart best, men utfordringen var å eksekutere det i seier. Det klarte han ikke. Han fant ikke trekket som ga seier.

les også

Beviser denne videoen blinde Bjørnsens sjakkjuks?

Grenke Chess Classic er årets andre turnering for Magnus Carlsen etter at han vant Tata Steel Chess i Wijk aan Zee i januar - da han vant etter omspill mot hjemmehåpet Anish Giri. I februar fulgte han opp med å slå Hikaru Nakamura i Fischer-Random-matchen på Henie-Onstad-senteret.

Nå kjører Carlsen et knallhardt løp med først Grenke-turneringen, så Shamkir-turneringen i Aserbadsjan og Norway Chess (27. mai – 8. juni).

Resultater første runde Grenke Chess Classic:

Viswanathan Anand-Hou Yifan 1/2–1/2.

Fabiano Caruana-Magnus Carlsen 1/2–1/2.

Georg Meier-Levon Aronian 1/2–1/2.

Arkadij Naiditsch-Maxime Vachier-Lagrave 1/2–1/2.

Matthias Bluebaum-Nikita Vitjugov 0–1.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder