Foto: Lynau, Jan Petter

Ole-Kristian Tollefsen legger opp

Allerede i vår skjønte mangeårig landslagskaptein, Ole-Kristian Tollefsen (33), at hockeykarrieren kom til å ta slutt. Da kom tårene.

Karrierepunktumet bekreftes av den svenske klubben på sin hjemmeside.

– Det at jeg ikke får velge når det skal ta slutt er noe som føles vanskelig. Men, det hadde vært verre om det hadde skjedd da jeg var 25, sier Tollefsen.

Tollefsen har slitt tungt helt siden hjernerystelsen han pådro seg for snart ett år siden.

Kollisjonen på treningen, den påfølgende hjernerystelsen og voldsomme plager med det i etterkant, er grunnen til at det nå er slutt for 33-åringen.

Bakgrunn: Vil leve et normalt liv igjen

Til Färjestads hjemmeside uttaler Tollefsen at han snakket om livet etter karraieren allerede i vår, sammen med Mattias Hell og Magnus Hallén i lagets medisinske team.

– Det var et merkelig møte. Vi pratet, og så satt jeg, Hell og Magnus og gråt alle tre. Det samme skjedde da jeg ved middagsbordet skulle forklare barna mine at pappa ikke kunne spille hockey mer. Jeg brøt sammen, sier Tollefsen.

les også

Norges landslagskaptein blir ikke frisk

I løpet av sin karriere har han spilt for Colombus Blue Jackets og Philadelphia Flyers i NHL, før han dro til svensk hockey i 2010. Etter to år i Modo, har han vært i Färjestad frem til nå.

Tollefsen føler nå at en del av hans identitet er revet bort, etter 15 år i profflivet.

– Det kan kanskje høres rart ut, men det er slik det føles. Jeg har hatt æren av å være hockeyspiller lenge.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder