FANTASTISK MÅL: Guro Reiten scoret det første målet da Lillestrøm tok sin niende seier på rad i Toppserien. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Reiten startet LSKs målfest

(Lillestrøm-Avaldsnes 4–0) Landslagsstjernen Guro Reiten (23) scoret det første målet noen minutter før pause da Lillestrøm Kvinner avsluttet «Superhelg Toppserien» med en maktdemonstrasjon.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I annen omgang økte Synne Skinnes Hansen, Malin Brenn og Sophie Haug hver sin gang. Dermed tok Lillestrøm sin niende strake seier.

– Guro scoret et fantastisk mål, og de andre er slike vi øver på å score. Vi er superfornøyd med alle målene, og også med at vi slapp til få sjanser, sa LSK-trener Hege Riise til NRK.

les også

VG tipper Toppserien: Bare Vålerenga kan true Lillestrøm om gullet

LSK ga svar på tiltale etter at Sandviken lørdag kuttet lagets forsprang til tre poeng med seier over Stabæk. Med full pott og 36-5 i målforskjell etter ni kamper er serielederen seks poeng foran toer Sandviken og 12 poeng foran treer Klepp.

Viktig Lyn-seier

Lyn og Trondheims-Ørn er de to andre lagene som tok tre poeng i Fornebu-hallen søndag.

Linn Huseby ble matchvinner fire minutter før full tid da Lyn vant 2-1 over tabelljumbo Grand Bodø og kom opp i samme poengsum som de to andre Oslo-lagene, Røa og Vålerenga. Hovedstadstrioen står med 10 poeng hver så langt.

– Det var utrolig deilig å sette den mot slutten. Det var viktig med tre poeng i dag, sa Huseby til fotball.no.

Ørn-triumf

Trondheims-Ørn slo Vålerenga 1-0 med scoring av lagkaptein Julie Adserø og har i likhet med Avaldsnes ni poeng. Ørn kom til kampen med fire strake tap bak seg, men slo tilbake.

les også

Tidligere storscorer hjelper LSK å finne målet

– Vi visste at vi kunne spille jevnt med dem om vi var på vårt beste. Vi hadde lagt en god plan og fulgte den godt, sa Adserø til fotball.no.

– Vålerenga har mange spillere med gode skuddbein, men bortsett fra stolpeskuddet til Sherida Spitse kom de ikke til mange avslutninger.

Ørn-seieren betyr at Stabæk er nede på kvalifiseringsplass med sine åtte poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder