HØYLYTT: Det var ikke mangel på lyd fra Nordavinds side under høstfinalen 2018.

HØYLYTT: Det var ikke mangel på lyd fra Nordavinds side under høstfinalen 2018. Foto: Eivind von Døhlen/Gamer.no

Stor vurdering: Disse kan vinne Telenorligaen i League of Legends

Søndag starter den nye sesongen av Telenorligaen. Vi har tatt en titt på hvilke lag du kan forvente å se kjempe i toppen i League of Legends.

Etter en ellevill best av fem-finale har vi nå en ny sesong av Telenorligaen i vente, med forhåpentligvis enda mer spenning.

Perioden i etterkant av høstfinalen har vært preget av en rekke overganger og kaotiske nyinnføringer, likevel kan vi glede oss over at flere av toppspillerne enten har vendt hjem til ligaen eller stiller i nye farger.

Vi har gått igjennom topp fire sammen med tidligere Fact Revolution-spiller Anders «Sharp» Lilleengen, som nå spiller for akademilaget til Splyce.

TO PÅ RAD: Nordavind dominerte fjoråret med seier i begge sesongfinalene. Foto: Eivind von Døhlen/Gamer.no

Nordavind: Klare for nok en tittel?

les også

Slik blir du best på den nyeste karakteren i LoL

Pluss content
les også

Investor kjøper opp seriemester i Telenorligaen og lønner spillerne

 • Top Lane: Elias «Kakan» Edlund
 • Mid Lane: Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen
 • Jungle: Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas
 • Marksman: Mathias «Tide» Kruse
 • Support: Omid «Touch» Rosander

Det kan se ut som om Nordavind har rustet seg opp for nok en tittel, etter to strake pokaler i fjoråret av Telenorligaen. Mid Lane-spiller «Erixen» stiller nok en gang klar i jobben som vektløfteren på Nordavind, mens tidligere Worlds-deltaker «Touch» nok engang stiller klar som Support. Førstnevnte kunne forsåvidt fortelle til VG at stemmebåndene til «Touch» fremdeles er i fin form og klare for finale.

– Du trodde kanskje «Touch» skrek seg helseløs på scenen i høst, men bare gjør dere klare, for det er mer roping og skriking i vente til neste finale.

Det blir nok ingen overraskelse dersom Nordavind kjører over all motstand denne sesongen, etter at danskene fra Riddle forsvant til fordel for europeiske ligaer. Anders Lilleengen fra akademilaget til Splyce tror laget lett kan kruse gjennom de ordinære kampene.

– Selv den regjerende seriemesteren har noen hull i den ellers så solide lagoppstillingen sin, men på ryggen til «Erixen», trener «Fykling» og det mest tidkrevende treningsregimet i Telenorligaen, så bør vi se Nordavind ta førsteplass i den ordinære sesongen, forklarer han.

TØFT TAP: Riddle lå 2–1 over Nordavind før de tapte finalen. Foto: Eivind von Døhlen/Gamer.no

Riddle Esports: Kraftig tappet

 • Top Lane: Tap «WildArcane» Nguyen
 • Mid Lane: Alexander «HawHawNeverLucky» Fedde
 • Jungle: Ivar «Reflect» Bråstein
 • Marksman: Erlend «Kakoshi» Monsrud
 • Support: Matic «PRMK» Premk

Det kan bli en tøff sesong for Riddle Esports, etter å ha mistet ikke bare en, men to lagoppstillinger i etterkant av høstens andreplass. Lyspunktet kommer i form av talentet «HawHawNeverLucky», som imponerte stort i fjorårets sesong. Resten av lagoppstillingen er forholdsvis ukjent, foruten «PRMK» som var med da Riddle Esports tok sin forrige Telenorliga tittel, tilbake i 2017. Grunnlegger av laget, Mohammed Barzinje, har troen på finaleseier.

– Vi har en lang historie når det kommer til å komme til finalen av Telenorligaen, i år er intet unntak. Vi skal vinne.

– Finalekandidater faller kjapt med innleid talent. Riddle har mistet hele stallen sin og forsøket på å få tak i nye spillere gikk dårlig for seg. De fikk likevel tak i «HawHawNeverLucky» på en eller annen måte (skulle gjerne sett disse samtalene), som kan bære laget til en fjerdeplass i den ordinære sesongen, forteller Lilleengen.

DRAR PÅ ÅRA: Håkon «KOOLBERG» Solberg forteller at han begynner å bli klar til å hoppe over til Fortnite. Foto: Benedichte Breistøl, Celestial Gaming.

Celestial Gaming: Miljøbevisste veteraner

 • Top Lane: Håkon «K00lberg» Solberg
 • Mid Lane: Sander «Zhandia» Skogstad /Sebastian «BOFFEN» Gsell
 • Jungle: Adrian «Dipzey» Kjellesvik
 • Marksman: Magnus «Cheezy»
 • Support: Geir «Eski» Nilsen Lie

Celestial Gaming har alltid vært et slags gamlehjem for Telenorliga-spillere. Fra år til år har vi sett de samme solide spillerne fronte laget, til lite suksess. I år har Celestial Gaming resirkulert et par spillere fra andre lag, blant annet «Dipzey» og «Zhandia», som tidligere har gjort middels suksess med Fact Revolution. Om de grønne endringene kan føre til fastere form for veteranene gjenstår å se, men mer spenning og mosjon blir det iallfall på gamlehjemmet når «Zhandia» tar over i Mid Lane. Lagets Top Lane-spiller Håkon «KOOLBERG» Solberg kunne fortelle at fremtiden fort kan lene mot braksuksessen Fortnite etter vårsesongen.

- Når alle barrierer er brutt, alle lag er slått, og man er alene på toppen (pun intended) er det på tide å lete etter nye utfordringer. Dere ser meg i Fortnite miljøet de neste årene. *flosser av scenen*

Lilleengen forteller at nytt blod i gamle årer kommer til å være en fordel for Celestial Gaming denne sesongen.

– Gamlehjemmet har stått opp fra de døde takket være nytt blod, (og mange veteraner). Celestial Gaming sitter på den blodigste Bot Lanen i ligaen og ikke engang «Accziz» på Lee Sin kan gjøre noe med det. Jeg tror de kommer til å ta en tredjeplass før sluttspill, sier han.

JANKOVA PÅ FACT ER FAKTUM: Noman «Jankova» Ahmad ble med på spillerflukten fra Riddle, og stiller nå for Fact Revolution. Foto: Eivind von Døhlen/Gamer.no

Fact Revolution: Ingen revolusjonerende fakta her

 • Top Lane: Simon «Slemp» Ellefsen
 • Mid Lane: Giuliano «Kr mid import» Wölm
 • Jungle: Eivind «Dacreq» Ommundsen
 • Marksman: Noman «Jankova» Ahmad
 • Support: Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik

At Fact Revolution er en reell kandidat til sluttspill-tittelen denne våren kommer tvilsomt som noen overraskelse. Fjoråret var en ren skivebom fra Fact, som fra start til slutt slet med flere uavgjorte kamper. Denne sesongen er kjempen «Slemp» tilbake i Top Lane, sammen med en god miks av både veteraner og sluttspill-sultne talenter. Lagets Marksman-spiller, Noman «Jankova» Ahmad, som pokalen såvidt glapp for ifjor, sender et stikk i retning Nordavind og deres Marksman «Tide».

– Nå som jeg er i Fact Revolution er jeg ganske sikker på at «Tide» ikke lenger kan gjemme seg bak «Erixen».

Om «Jankova» klarer å putte handling til ord eller blir nedgradert til vannbærer etter første serierunde gjenstår å se, vi forventer iallfall eksplosive plays fra Bot Lane-duoen til Fact Revolution.

– Lagoppstillingen til Fact har noen gode biter, «Slemp» på topp er veldig skummelt og «Jankova» i godform kan få selv de beste bukser til å skjelve, forteller Lilleengen.

TOPPTUNGT: De beste spillerne har samlet seg på fire lag. Foto: Eivind von Døhlen/Gamer.no

Men hvem tar pokalen?

Tidligere Telenorliga-topp Anders Lilleengen har allerede gjort seg opp noen tydelige tanker om hvordan sluttspillet kommer til å utspille seg.

– I sluttspillet tror jeg Nordavind velger Riddle til semifinale (stor overraskelse der) og vinner. Dermed blir det Celestial Gaming mot Fact i den andre semifinalen og mange liv vil gå tapt, men takket være Taco og masse trening vil Celestial Gaming dra den her i land.

– I finalen møter «Tryhardsa» - Nordavind, seniorene - Celestial Gaming. Her vinner Nordavind sant? Kall meg partisk, men vi vet alle hvordan Nordavind spiller på scenen, og såvidt jeg vet så betaler ikke de feite sjekkene for en psykolog. Finalen ender 3–1 til Celestial Gaming, avslutter Lilleengen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder