BLIR HAN FELT? Aftenposten arrangerer omkamp mellom Norge og Brasil i 2018. Nå står avisens redaksjonelle dekning av saken, med sjefredaktør Espen Egil Hansen i spissen (nr. to fra venstre), i fare for å bli felt i PFU. Her er han sammen med Arne Scheie (t.v), NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen og eventansvarlig i Aftenposten, Veslemøy Østrem under pressekonferansen der omkampen ble lansert. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: Mariam Butt NTB scanpix

Aftenposten klaget inn til PFU for Brasil-dekning

Aftenposten arrangerer den kommende storkampen mellom Norge og Brasil, men har selv frontet kampen i papiravisen sin. Nå er de klaget inn til PFU.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Onsdag ble det kjent at Aftenposten lager et stort arrangement neste år, der avisen vil gjenskape den legendariske VM-kampen mellom Norge og Brasil.

Aftenposten har fått flere av spillerne som deltok i kampen til å stille opp, og nyheten har blitt presentert bredt i avisens nettsider, papiravis, TV og radio.

Klassekampens klubbleder Jens Kihl mener Aftenpostens dekning er et eksempel på sammenblanding av reklame og journalistikk.

– Det er helt spesielt å bruke forsiden og 10 sider inne i avisa på en slags kombinasjon mellom journalistikk rundt sitt eget arrangement – og salg av billetter, sier han til Medier24.

PFU bekrefter klage

Pressens Faglige Utvalg (PFU) bekrefter at de har fått inn en klage som omhandler Aftenpostens Brasil-dekning. I klagen heter det at dekningen fremstår som reklame for eget arrangement – fordekt som redaksjonelt innhold.

– Det er en så svær sak og som er av en så prinsipiell karakter, at jeg mener det er bra om PFU tok tak i det, sier Kihl.

Aftenpostens redaktør Espen Egil Hansen mener deres dekning av kampen er journalistisk begrunnet.

– For 20 år siden var denne kampen muligens det største idrettsøyeblikket i norsk historie, og en av de største fellesopplevelsene i etterkrigstiden, sier Hansen til NTB.

– Innovasjon

Han mener reaksjonene skyldes at det er uvant for folk å se at Aftenposten dekke egne arrangementer.

– Både NRK og TV 2 dekker Melodi Grand Prix og Farmen bredt, uten at det skaper reaksjoner. Jeg tenker dette er en kostnad Aftenposten må betale for å være innovative, prøve nye ting og utvikle seg som et mediehus, sier han.

– Hvis en PFU-dom kommer vil vi forholde oss til den, lese den og svare på den. Vi vil også ta til oss de gode poengene, sier redaktøren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder