Magnus Carlsen møter indiske Arjun Erigaisi i semifinalen i Champions Chess Tour.

Carlsen til finale etter seier i armageddon

Magnus Carlsen måtte ha armageddon for å slå indiske Arjun Erigaisi i semfinalen i sesongåpningen av Champions Chess Tour.

  • NTB
Publisert:

Han møter onsdag Hikaru Nakamura i første finale i turneringen, men det spesielle turneringssystemet betyr at vinneren vil trenge nok en seier, og taperen fortsatt ha en mulighet til å nå til topps.

Det første partiet mot Erigaisi vant Carlsen etter 50 trekk. Det andre endte i remis etter 48 trekk, mens Erigaisi vant det tredje partiet med svarte brikker etter en tabbe av nordmannen. Det siste partiet endte med remis slik at det hele måtte avgjøres i armageddon.

Remis var nok

Spilleren med hvite brikker har lengre tid på klokka, mens spilleren med svart vil stå igjen som vinner om det blir remis. Carlsen fikk svarte brikker og klarte å få det nødvendige overtaket. Partiet endte med remis og dermed seier til Carlsen etter 52 trekk.

Carlsen spiller fra Toronto i Canada hjemme hos sin venn Eric Hansen.

I den andre semifinalen møttes Wesley So og Hikaru Nakamura. De spilte remis i de fire hurtigsjakkpartiene slik at kampen måtte avgjøres i armageddon. Nakamura fikk remis med svart og blir Carlsens neste motstander onsdag.

Komplisert

De spilles etter et nytt system der man ikke er ute av turneringen før man har tapt to kamper. I tapersluttspillet slo Aleksej Sarana ut Alireza Firouzja, mens Dommaraju Gukesh slo ut Rauf Mamedov. Sarana og Gukesh henger altså med i turneringen og skal møte taperne av semifinalene.

Vinnerne av de duellene møtes så om retten til å møte taperen av første finale. Der spilles det om å få møte vinneren av første finale i kamp om turneringsseieren.

Spilleren som har gått via taperrunden må da vinne to ganger, mens det holder med en for spilleren som vant første finale.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no