DELTAR PÅ NIFs LEDERMØTE: Her er kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) på ledermøte på Fornebu i dag. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

Kulturministeren støtter spillmonopolet

Hofstad Helleland til VG: – Den mest velfungerende modellen

FORNEBU (VG) Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) slo i formiddag et solid slag for den såkalte «enerettsmodellen».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det kan være dårlig nytt for dem som håper at utenlandske spillselskaper skal få lovlig innpass i Norge i fremtiden.

For samtidig som ministeren i dag var overtydelig på hva hun personlig mener, utreder Høyre-Frp-regjeringen hennes hvordan fremtidens spillpolitikk vil se ut.

Før jul legges det frem en spillmelding om temaet for Stortinget. I potten ligger monopolet til Norsk Tipping.

– Det er enerettsmodellen som bidrar til finansiering av idretten. Samtidig ivaretar modellen det helt grunnleggende i spillpolitikken: Nemlig hensynet til de spillavhengige. For meg viser modellen at måten vi finansierer idrett på i Norge, er helt unik. Den fungerer veldig godt. Jeg mener at det bare er enerettsmodellen som sikrer at vi ivaretar de to hensynene, sa Hofstad Helleland fra talerstolen på idrettsforbundets ledermøte i dag.

Så du denne? Saksøker staten: Vil konkurrere med Norsk Tipping

Vil se på TV-reklame

Etterpå møtte statsråden VG i resepsjonen på Scandic hotell på Fornebu.

Hun er tydelig på at den politikken som Stortinget skal vedta, skal være grundig drøftet - og stå seg i mange år fremover.

– Forskutterer du ikke nå det som kommer i stortingsmeldingen?

– Jeg sier det jeg mener. Jeg er tydelig på det. Det er enerettsmodellen som er den mest velfungerende modellen, sier Høyre-politikeren.

– Men kan de komme noen overraskelser i meldingen når du sier det du sier nå?

– Det er regjeringen som fatter en beslutning og legger frem meldingen for stortinget. Men jeg sier det jeg alltid har sagt: At enerettsmodellen er den best fungerende modellen.

MØTTES I DAG: Idrettspresident Tom Tvedt sammen med kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) på Norges Idrettsforbunds ledermøte på Scandic Fornebu hotell. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

– Idretten mener myndighetene bør gjøre mer for å stanse TV-reklame for spillselskaper, sendt fra utlandet. Hva tenker du om det?

– Det er noe vi grundig vurderer nå, og som vi jobber med i departementet. Det vil bli belyst og diskutert når vi legger frem stortingsmeldingen, sier Hofstad Helleland.

Så du denne i fjor? Spillselskap vil ha lisens

Fornøyd idrettspresident

I Idrettsforbundet er enkelte bekymret for hva som kan komme i stortingsmeldingen før jul.

Men president Tom Tvedt likte svært godt det han fikk høre på Fornebu i dag.

– Kulturministeren sa at enerettsmodellen var den beste måten å håndtere dette på. Da har jeg stor forventning til at det er dette som vil stå i spillmeldingen til høsten. Det hun sa er en kjempepositiv sak for norsk idrett og frivillighet, sier han til VG.

– Kan begrepet «enerettsmodellen» tolkes i ulike retninger?

– Fra vårt ståsted er det snakk om dagens modell, sier Tvedt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder