REKORD: Karoline Bjerkeli Grøvdal løp sin raskeste 5000 meter i London søndag. Her fra Nordenkampen i friidrett i februar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ble «piffet» av Gjert Ingebrigtsen før løpet: – Han kjeftet ikke

LONDON/OSLO (VG) Etter tre år senket Karoline Bjerkeli Grøvdal (29) endelig sin personlige rekord på 5000 meter. Før start var det Gjert Ingebrigtsen som hjalp henne.

Den nye rekorden er på 14.51,66. Det er over seks sekunder raskere enn den gamle fra 2016, eller tre år siden.

– Jeg løp de siste fem rundene alene og tok igjen gruppen foran meg da det var to runder igjen og klarte å spurte forbi dem. Siste runden var veldig bra. Det var deilig å ha så mye igjen på slutten, sier Grøvdal til VG.

Den norske rekorden har Ingrid Kristiansen fortsatt på 14.37,33 fra 1986. Bjerkeli Grøvdal hadde en kjempesesong i OL-sesongen i 2016, men har slitt med å kopiere prestasjonene siden.

– Det er en lettelse. Jeg vet at jeg har trent to økter om dagen helt siden da, men ting går ikke bare slik du planlegger. Det har vært litt skader og sykdom. Det er så godt å få en bekreftelse på at jeg aldri har vært bedre enn nå, sier Bjerkeli Grøvdal som fikk ros av Gjert Ingebrigtsen etter løpet.

les også

Grøvdal slo Ingrid Kristiansens 34 år gamle rekord: – Dette henger høyt for meg

Gjert-hjelp

Og nettopp Ingebrigtsen hjalp henne, i fraværet av hennes trener Ståle Jan Frøynes i London, gjennom dagen frem til det sterke 5000-meterløpet.

– I dag var det Gjert som har passet på meg på oppvarming. Det var veldig bra, sier Bjerkeli Grøvdal som takket Ingebrigtsen for hjelpen.

– Det smitter over vet du. Jeg har vært alene denne helgen og han har vært veldig flink og støttet meg opp, sier Bjerkeli Grøvdal.

Filip Ingebrigtsen med norsk rekord:

– Jeg gjør ikke noe

Litt lenger borte i pressesonen står Gjert Ingebrigtsen og smiler av ordene fra Bjerkeli Grøvdal, som mente Ingebrigtsen hadde vært en meget god coach for dagen.

– Jeg gjør ikke noe annet enn å være til stede, sier Ingebrigtsen.

– Han kjeftet ikke, ler Grøvdal.

SPENT: Gjert Ingebrigtsen på stadion i London under helgens stevne. Foto: Nils Christian Mangelrød

29-åringen har de siste årene satset på 3000 meter hinder, men nå smalt hun altså til på 5000 meter.

– Det var kanonbra, veldig godt disponert og veldig bra avslutning. Det er en veldig god følelse å gå ut av et løp på den måten, sier Ingebrigtsen om Bjerkeli Grøvdal etter løpet.

– Det kommer nye løp og hun tar med seg selvtillit videre fra dette løpet, sier Ingebrigtsen.

les også

Karoline Bjerkeli Grøvdal er sammen med TV 2-journalist

Måtte jakte selv

Grøvdal la seg litt bak umiddelbart da det ble satt fart i feltet. Hun løp en stund i 14,50-fart. Halvveis lå hun i den tredje gruppen i feltet, men der gikk det litt for sakte, og hun måtte ta opp kampen på gruppe to selv.

Og der kjempet og løp hun godt.

REKORD: Karoline Bjerkeli Grøvdal løp 5000 meter i London søndag. Her fra 3000 meter hinder under EM i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Det gikk også fort i tet. Der løp Sifan Hassan, Hellen Obiri og Agnes Jebet Tirop og dro lenge. Hasan slapp først. Obiri smalt av gårde 200 meter fra mål og vant med tiden 14,20.37 foran Tirop.

Verdensrekorden på denne distansen er satt på Bislett av Tirunesh Dibaba med tiden 14,11.15 i 2008.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder