COMEBACK: Heidi Løke er tilbake fra skade etter bare en uke. Her fra håndball-EM i Frankrike desember 2018. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG.

Vipers med sjokknyhet: Løke aktuell for spill til helgen

Heidi Løke (36) skal likevel ikke ha pådratt seg en alvorlig kneskade, og kan være tilbake på banen for Vipers allerede til helgen.

Det melder Fædrelandsvennen.

Løke skadet kneet forrige fredag. Da ble det meldt at hun ikke kom til å rekke VM i Japan i desember. Fredag trente hun likevel for fullt med Vipers. Forrige sesongs seriemester spiller første kamp i Champions League lørdag.

– Det er fantastisk. Dette hadde jeg ikke trodd. Det kjennes bra, sier Løke til avisen.

– Fikk du feil diagnose?

– Jeg vet ikke. Du må snakke med noen som har greie på det medisinske. Men alle kliniske undersøkelser er bra. Jeg fikk en vridning, men jeg tror det bare var en vridning, svarer strekspilleren.

– Det er noen medisinske vurderinger som skal gjøres, men det ser veldig bra ut, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Fædrelandsvennen.

– Jeg kan ikke forklare det medisinsk, men det er ingen tvil om at pressemeldingen som ble sendt ut var litt forhastet. Og at ting nå er mye bedre enn fryktet. Hvis medisinmennene er enige, er det ikke sikkert hun er ute i seks måneder likevel, fortsetter han.

Sjekk dette lekre innspillet til Løke fra forrige mesterskap:

Dette sier medisinsk ansvarlig i Vipers, Erik Welhaven Løchen, om mulighetene for spill:

– Nå er det slik at vi har testet Løke gradvis mer fra tirsdag. Torsdag trente hun håndball uten kroppskontakt, og fredag trente hun håndball uten restriksjoner. Så langt ser det positivt ut. Hun har ikke rapportert noe ubehag etter trening. Men endelig avgjørelse tar vi på kampdag.

– I etterkant av skaden under Intersport Cup ble det tatt MR-bilder av Heidis kne. Da mente vi å se en skade av den typen som ble beskrevet i opprinnelig melding. Heidi ble derfor anbefalt å ta operasjon, og henvist videre til ortoped. I mellomtiden ble imidlertid kneet hennes mye bedre, og ortopeden mente det virket som det ikke var samsvar mellom våre MR-funn, og den skaden Heidi kjente under Intersport Cup, sier landslagslege for kvinnene Anne Froholdt i en pressemelding på håndballforbundets sider.

Froholdt mener utslaget på MR-undersøkelsene kan ha kommet av en gammel skade eller noe annet.

Vipers møter FTC-Rail Cargo Hungaria i Champions League-gruppespillet lørdag.

Skaden oppsto da Løke skulle snu seg og løpe i forsvar under landskampen mot Brasil forrige fredag.

Dette er en svært gledelig opptur for håndballandslaget som allerede er svært skadeplaget. Seks spillere rekker trolig ikke mesterskapet: Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø, Nora Mørk, Kjerstin Boge Solås, Veronica Kristiansen og Amanda Kurtovic.

Også stortalentet Henny Reistad er usikker.

Her blir Løke presentert som Vipers-spiller:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder