Magnus Carlsen i Norway Chess. Foto: Lennart Ootes, Altibox Norway Chess

Magnus Carlsen tar grepet i Norway Chess: – Det er enklere med svart

(Maxime Vachier-Lagrave-Magnus Carlsen 1/2–1 1/2) Magnus Carlsen (28) utnyttet igjen reglene i Norway Chess til sitt beste. Armageddon-seieren over Maxime Vachier-Lagrave (28) gjør at han regjerer i Rogaland.

Verdensmesteren har faktisk vunnet den norske superturneringen bare én gang, men etter fem av ni partier har han skaffet seg et solid utgangspunkt for å forbedre det.

– Det var en greiere dag på jobben enn det har vært ellers, sa Carlsen på TV 2-sendingen etter armageddon-seieren mot Vachier-Lagrave.

– Jeg slapp å spille på vinst. Jeg kunne bare styre mot remis. Det er enklere enn å skulle måtte vinne. Det er derfor jeg har sagt hele veien at det er enklere med svart. Jeg føler at jeg viste det poenget nå.

les også

Carlsen kalte treneren sin en «klovn» - så storspilte han

Dette var nordmannens fjerde armageddon-seier av like mange mulige i Norway Chess. I tillegg har han en seier i det klassiske partiet.

– Om jeg skulle vinne turneringen, er det bra, uansett hvordan det skjer.

Her kan du spille gjennom søndagens partier (ekstern lenke)

Det var verdens to best rangerte lynsjakkspillere som møttes i armageddon. Carlsen hadde på forhånd tapt sine tre siste lynsjakkpartiet mot franskmannen.

Alle partier i Norway Chess som ender med remis, skal avgjøres på armageddon, en slags «straffe-konkurranse». Det er en liten revolusjon av sjakkreglene.

les også

Carlsen tok sin tredje «straffe-seier»: – Det gikk over stokk og stein

Det klassiske partiet var over etter bare 30 trekk og snaut halvannen times spill. Da var de enige om at det var remis.

– Jeg skjønte ganske tidlig at det gikk mot remis, sa Carlsen.

– Jeg tenkte «hvis du tror du kan slå meg med hvit, så tro om igjen». Men jeg spilte ikke på remis, beroliget han på TV 2-sendingen.

Carlsen åpnet Norway Chess med å armageddon-vinne både mot Viswanathan Anand og Levon Aronian og deretter vinne etter «ordinær tid» mot Aleksandr Grisjtsjuk. Så slo han også Shakhriyar Mamedyarov på armageddon - og tok en solid ledelse i turneringen.

Femte runde:

Maxime Vachier-Lagrave-Magnus Carlsen 1/2–1 1/2.

Shakhriyar Mamedyarov-Aleksandr Grisjtsjuk 1/2–1 1/2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder