FORSØKT BYTTET UT: Morten L. Madsen (i forgrunnen) ble utfordret av Per Kristian Hansen (i bakgrunnen) om presidentvervet i Sjakkforbundet. Foto: Hallgeir Vagenes

Sjakkpresidenten overlevde etter betting-nederlag

LARVIK (VG) Morten L. Madsen ble foreslått vraket etter at bettingavtalen han hadde støttet ikke gikk gjennom. Men den gang ei.

Se oppdateringer og klipp fra Kongressen i vår Sjakk-studio her.

Madsen ble gjenvalgt av sjakk-kongressen i Larvik søndag kveld. 87 delegater ville beholde den sittende presidenten, mens 62 stemte på utfordreren Per Kristian Hansen.

Hansen var på nei-siden av den omstridt avtale med bettingselskapet Kindred til en verdi av 50 millioner. Madsen var altså på ja-siden. Det at Madsen var på siden av avtalen som ble nedstemt var grunnen til at det ble fremmet en motkandidat.

– Jeg tror medlemmene har sett at jeg har gjort en god jobb for forbundet de siste fem årene, og at de tror at jeg vil fortsette å gjøre det uavhengig av Kindred-saken, sier Madsen til VG etter å ha blitt gjenvalgt.

Tar noe selvkritikk

Samtidig tar Madsen noe selvkritikk for hvordan han og resten av styret håndterte bettingstriden.

– Vi burde kanskje hatt en høringsrunde i organisasjonen for å høre hva medlemmene mente. Det ser vi nå i ettertid, sier Madsen.

Etter å ha tapt presidentvalget, bestemte Per Kristian Hansen seg for å stille som visepresident i stedet. Det valget vant han med god margin.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder