FOTO-SUKSESS: Vibeke Skofterud likte å ta naturbilder med mobiltelefonen. Fotoutstillingen mamma Kristin Westbye og minnefondet etter Skofterud holdt i Oslo ble vellykket. Her er Skofterud i Mjøndalen for fem år siden.
FOTO-SUKSESS: Vibeke Skofterud likte å ta naturbilder med mobiltelefonen. Fotoutstillingen mamma Kristin Westbye og minnefondet etter Skofterud holdt i Oslo ble vellykket. Her er Skofterud i Mjøndalen for fem år siden. Foto: Frode Hansen

Solgte skofterud-bilder for over 120.000 kroner

Minnefondet etter Vibeke Skofterud sitter igjen med over 70.000 kroner etter fotoutstillingen «Øyeblikket» med bilder tatt av Skofterud.

Publisert:

Fem hundre var innom foto-utstillingen på Frogner i Oslo åpningshelgen. I løpet av den første uka ble det solgt 26 bilder og en del kunstkort. I løpet av de 16 dagene som bilder tatt av Skofterud ble utstilt, ble det solgt bilder for mellom 120.000 og 125.000 kroner.

– Pågangen på galleriet var utrolig. Vi sitter igjen med drøyt 70.000 kroner etter utstillingen, sier styremedlem i minnefondet Pål Tømmerhoel til VG.

Han forteller videre at det med overskuddet fra fotoutstillingen nå er rundt 670.000 kroner på Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond, til fremme for psykisk og fysisk helse.

Flere av Skofteruds tidligere lagvenninner var med å kaste glans over åpningen. Både Marit Bjørgen, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg var på plass. Bjørgen sitter i styret til minnefondet.

– Det er blitt fantastisk flott, sa Bjørgen til VG under åpningen.

Tar utstillingen videre

Skofterud døde under en vannscooterulykke utenfor Arendal i fjor sommer. Den tidligere langrennsløperen hadde en drøm om å ha en utstilling sammen med moren Kristin Westbye.

Det var godt over tusen besøkende innom utstillingen.

– Det er veldig fint å kunne dele dette med andre, sa mora til Vibeke, Kristin Westbye til VG åpningskvelden.

Se noen av Skofteruds bilder fra utstillingen her:

1 av 3Vibeke Skofterud

Bildene i utstillingen er stort sett naturbilder tatt med mobiltelefonen enten på samling i utlandet eller på skitur i Norge.

Etter suksessen skal utstillingen få videre liv.

– Vi holder utstilling i Mysen i forbindelse med nyttårskonserten der, den vil vare en uke, sier Tømmerhoel.

Har delt ut et par hundre tusen

Etter det VG kjenner til er det aktuelt å ta utstillingen til Trondheim i forbindelse med Ski Tour 2020 som ender i Trondheim kommende sesong.

– Det er mange som søker om midler fra minnefondet. Det er flere søknader i uka, sier Tømmerhoel og legger til at de har delt ut et par hundre tusen kroner så langt.

Vibeke Skofterud ble 38 år.

Publisert: