Vant 17 millioner på hestespill

HAMAR (VG) På denne datamaskinen prikket Geir (50) inn tidenes gevinst i et norsk pengespill. Nå jubler han for en fremtid uten økonomiske sorger.

Lars Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- Det føles jo ganske greit, da. Jeg må innrømme det, sier han.

Noen storslagen feiring med fest og fyrverkeri hjemme på Furnes utenfor Hamar, ble det ikke i går kveld. Da VG besøkte den nybakte millionæren, hadde han og kona hygget seg med et glass rødvin mens de så på TV.

- Men det blir vel kanskje en bitte liten tynn en før vi legger oss, sier Geir.

Sjekket rekka

Dagen startet med et kraftig fall i kjellertrappen. Det var derfor en temmelig mørbanket hestespiller som lå og hvilte da han svarte telefonen da Norsk Rikstoto ringte like etter klokken 18.00 i går kveld.

- Jeg trodde først det bare var noen som spøkte. Men etter hvert logget jeg meg inn på nettet og fikk sjekket rekka, sier han.

Utover kvelden begynte ryktene om den utrolige gevinsten så smått å spre seg blant venner og kjente.

De 336 kronene han satset da han leverte inn V75-rekka på Internett fredag, ga en utrolig uttelling.

50-åringen fra Furnes har spilt på hest og tippet i flere år. V75-rekka var derfor ikke tatt helt ut av luften.

- Spill er den store hobbyen min, i tillegg til frimerkesamling. Jeg følger ganske godt med, og er selv medeier i en hest, sier Furnes-mannen - som tidligere har vunnet over en million på fotballtipping!

Tok jackpot

V75-omgangen på Bergen Travpark forrige lørdag var preget av favorittfall, og ingen greide å løse rebusen. Dermed ble det jackpot-omgang på Jarlsberg i går. Men kun Geir hadde samtlige hester i sin rekke. Allerede da tiendevalget Granly Knekten passerte målstreken som vinner i det sjette løpet, var det klart at det ville bli millionutbetaling. Og med Trond Skauen og hesten Nimbus Goal som vinner i det siste løpet, endte det med norgesrekord i utbetaling.

50-åringen driver et eget lite firma, og kommer til å investere noe av milliongevinsten. Men både kone og datter skal få nyte godt av millionene.

Datteren fyller snart 30 år og kommer nok til å få en presang hun neppe glemmer.

Geir har allerede bestemt seg for å be den lokale sparebanken på Hamar om hjelp til hvordan millionene best kan forvaltes.

- Men jeg får vel først spørre dem om de kan ordne med en minibank som spruter ut tusenlapper, akkurat som på lottoreklamen. Det hadde vært gøy å bli begravd i penger, ler han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder