SEIRET IGJEN: For andre stafett på rad, sikret Emil Hegle Svendsen seier til Norge.Han hadde til og med til å plukke opp et lite norsk flagg på vei mot mål. Foto:AFP,

Super-Svendsen sikret ny stafettseier

Grunnlaget lagt av sterk Johannes Thingnes Bø

Jentene skuffet med en 11. plass

Emil Hegle Svendsen var suveren på siste etappe og sikret Norges andre stafettseier på rad. For jentene ble det en ny tung dag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Han skyter suverent og er desidert best i sporet. Ingen kan slå han i dag, sa Andreas Stabrun Smith i NRK-bua etter Svendsens stående skyting i nydelige Anterselva.

Emil Hegle Svendsen har nettopp skutt fem rett ned uten problem og sikret et halvminutts forsprang foran tyske Simon Schempp. Det smaker nok ekstra godt at det var nettopp Schempp han slo, for tyskeren har snytt han for seieren tidligere i år.

Uansett: Norges andre stafettseier på rad er et faktum. Mye takket være Johannes Thingnes Bø, som la et godt grunnlag med sin tredjeetappe.

– Jeg har en lilllebror som er helt ekstrem. Det er noe av det sjukeste jeg har sett, skryter Tarjei Bø til NRK etter lillebrors etappe. Johannes Thingnes Bø tok inn den tiden Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø hadde tapt til teten.

Dermed virker det norske VM-laget i stafett klart: Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen.

Saken fortsetter under bildet.

I FORM: Johannes Thingnes Bø gikk Norge opp i tet med en enorm tredjeetappe. Her gir han stafett«pinnen» videre til Emil Hegle Svendsen. Foto:AFP,

Småfornøyd Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen åpnet stafetten for Norge og vekslet 20 sekunder bak teten. En godkjent etappe for den på tirsdag 41 år gamle mannen, men han var fortsatt ikke helt fornøyd.

– Jeg er litt skuffet over formen min nå, og jeg må jobbe godt inn mot VM, sa han til NRK etter veksling.

Tarjei Bø tapte også noen sekunder på sin etappe, og sendte lillebror Johannes Thingnes Bø ut drøye 30 sekunder bak.

Med fantastisk stående skyting tok Johannes Thingnes Bøe inn hele forspranget og viste kjempegod form nok en gang. Selv om han med to bom på liggende så ut til å få en tøff etappe, hentet han seg mesterlig inn.

– Kan det ikke være VM i morgen? For da blir han umulig å slå, spøkte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith. Den gode langrennsformen til Johannes Thingnes Bø sørget for at Norge kunne veksle aller først ut mot siste etappe.

Det var opp til Emil Hegle Svendsen. Han sikret seieren i Rupholding og hadde med det en god følelse foran sisteetappen. Tyske Simon Schempp var hakk i hæl. Schempp har vist vidunderlig form den siste tiden og har vunnet tre seiere på rad.

Side om side med tyskeren smalt Svendsen ned alle blinkene på liggende skyting og fikk et lite forsprang ut. På stående skyting gjorde han heller ingen feil og gikk ut halvminuttet foran tyskeren.

Siste runde ble en ren sjarmøretappe for Svendsen, som kunne gå i mål med det norske flagget hevet høyt.

Full bom for jentene

For de norske jentene fortsatte nedturen i de italienske alper. Bente Landheim var første kvinne ut, og selv med bare to bom, tapte hun masse tid i sporet og sendte Elise Ringen ut på en 14. plass. Også hun gjorde en god innsats i den sterke vinden på standplass - men klarte bare å avansere et par plasser.

Tiril Eckhoff, som tok til tårene etter den dårlige jaktstarten lørdag, klarte seg med bare ett ekstraskudd på liggende. I løypa viste hun at skiformen fortsatt er inne, men på stående skyting åpnet 24-åringen med hele tre bom. Heller ikke på ekstraskuddene ble det full uttelling og Eckhoff måtte ut på to ekstrarunder.

Men det var ikke bare Norge som hadde problemer på standplass og ved siste veksling, lå Norge på en langt bedre femteplass.

Fanny Welle-Strand Horn hadde derfor muligheten til å redde dagen. I stedet ble det to bom og til slutt én ekstrarunde i snøføyken på første skyting. Dermed falt Norge ned til 10. plass igjen. Da det samme skjedde på stående, endte Norge helt nede på en 11. plass - fire minutter og 40 sekunder bak Tyskland.

Totalt hadde Norge fire strafferunder og 15 ekstraskudd.

Tyskland sikret seieren med to fulle hus på siste etappe. Andreplassen gikk til Tsjekkia, mens Ukraina ble nummer tre.

Resultater stafett Anterselva:

Herrer:1. Norge 1.15,36, 2. Tyskland + 16,4, 3. Frankrike + 42, 4. Østerrike + 49,8, 5. Russland + 58,5, 6. Tsjekkia + 1.13,1, 7. Ukraina + 2.32,8, 8. USA + 3.28,9, 9. Canada + 3.36,1, 10. Italia + 3.49,6

Kvinner:

1. Tyskland 1.15,24, 2. Tsjekkia, + 35, 3. Ukrainia, + 45,3, 4. Russland, + 57,2, 5. Frankrike, + 1:03,1, 6. Hviterussland, + 1:18,2, 7. Italia, + 1:50,2, 8. Sveits, + 2:38,3, 9. Polen, + 3:10,1, 10. Canada, + 3:30,3, 11. Norge, + 4:40,5

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder