VURDERER: Suzann Pettersen forbereder seg på en put under torsdagens første runde av British Open i Skottland. Foto:Russell Cheyne,Reuters

Tutta storspilte med Trump som tilskuer

Suzann Pettersen (34) henger med i teten etter den første runden av British Open.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Baneeier Donald Trump var på plass som tilskuer da jentene torsdag åpnet British Open. Mangemilliardæren ønsker å bli amerikansk president, men har tatt seg tid til å reise til Europa for å se verdens beste golfkvinner i aksjon.

TILSKUER: Donald Trump eier banen som British Open spilles på. Til tross for et tett program for å bli amerikansk presidentkandidat, har han tatt turen til Europa for å se Tutta & co i aksjon. Foto:Russell Cheyne,Reuters

Suzann Pettersen har kjent Trump 10-12 år, og overbeviste stort på torsdagens 18 hull. Tutta endte fire under par. I øyeblikket ligger hele ni spillere på den samme scoren. Hyo Joo Kim leder med syv under par, mens Lydia Ko er seks under.

Også Marianne Skarpnord storspilte lenge - men så pådrog hun seg syv slag på fire-par-hullet 16. Takket være birdie på nummer 17 ligger hun ett slag under par etter første runde.

LES OGSÅ: Tutta om vennen Donald Trump: - Han er glad i å fyre opp.

– Det blir sikkert hyggelig å treffe Donald, sa Tutta til VG på forhånd.

Trump landet med helikopter og hadde på seg en rød caps med sin egen slogan: «Make America Great Again».

– Verden har bedt meg om å komme hit, sa Donald Trump ifølge nyhetsbyrået AP.

Norges golfener klarte ikke en gang cutten i den forrige majorturneringen, US Open.

Nå ser hun ut til å være i storslag på Turnberry-banen, som Donald Trump kjøpte i fjor vår for bortimot 450 mill. kroner etter dagens kurs.

LES OGSÅ: Drama da Tutta tok sin første seier på 587 dager.

Tutta hadde en sterk langputt på hull 16.

– Jeg har trent på putting en stund, så det var greit at den rullet inn, sier hun med et smil til NTB.

– Jeg følte jeg spilte ganske bra. Det er noen tøffe hull på rad i starten. Hvis jeg skal si noe som ikke var så bra, er det vel at jeg ikke fikk birdie på noen av de tre første par 5-hullene.

Suzann Pettersen har spilt glitrende i British Open de to siste årene. I 2013 ble hun nummer fire og i 2014 nummer to. Tittelforsvarer er amerikanske Mo Martin. Hun har to under par etter første runde.

– Formen er fin, men banen er tøff. Tålmodighet blir den viktigste faktoren. Jeg spiller for å vinne, sa Tutta til VG på forhånd.

LES OGSÅ: Tutta om kjæresten: Vi er «Dream Team»

Årets tre majorturneringer til nå har blitt vunnet av Brittany Lincicome, Inbee Park og Chun In-gee. Park har ikke spilt opp mot sitt aller beste torsdag. Hun var to under par etter 16 hull.

PS: Fredag slår Suzann Pettersen ut allerede kl. 07.50 norsk tid.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder