TANKEFULL: Magnus Carlsen har ikke prestert som ønsket i årets Norway Chess-turnering. Her er han under partiet mot Fabiano Caruana i runde to, som endte med tap. Foto:Carina Johansen,NTB scanpix

Agdestein mener Carlsen oppførte seg «på kanten»: - Arrogant

Nordmannen spilte remis mot erkerivalen

Magnus Carlsen (24) klarte ikke å slå Hikaru Nakamura (27), men den norske sjakkstjernen hadde ingen problemer med å tirre erkerivalen.

Norway Chess-oppgjøret mellom verdenseneren fra Norge og verdensfireren fra USA endte med poengdeling, men Carlsen innrømmer at han spilte den siste drøye halvtimen på trass fordi han ble irritert på erkerivalen.

- Jeg var litt irritert over at han tilbød meg remis noen trekk etter tidskontrollen. Jeg hadde tenkt å gi ham remisen før, men siden han tilbød da, tenkte jeg at han skulle sitte der selv om det ikke er noe å spille på, sier Carlsen til TV 2.

24-åringen fikk akkurat den reaksjonen han ønsket, for Nakamura innrømmer at han lot seg provosere av tidsbruken.

- Jeg er glad for resultatet. Jeg spilte femti minutter mer enn jeg burde. Jeg visste at det ville ende uavgjort. Jeg ble irritert, men det tok ikke så mye energi, sier Nakamura TV 2.

- Oppfører seg sløvt

Carlsen, som hovedsaklig hadde æren å spille for på grunn av svake resultater i Stavanger, hadde overtaket i sluttspillet, men Nakamura hadde ingen problemer med å forsvare seg mot verdensmesteren.

TV 2s ekspert Simen Agdestein syntes Carlsen opptrådte i overkant arrogant da partiet gikk mot remis. Carlsen så trøtt og uinspirert ut, men nektet likevel å godta remis.

- Nå oppfører han seg litt sløvt, synes jeg. Nå har han litt arrogant kroppsspråk, som egentlige er unødvendig. Enten aksepterer han remis, eller så… det der ser ikke så bra ut, sa Agdestein i TV 2s sjakksending.

- Jeg synes ikke Magnus skal ha for mange fakter, la han til.

Agdestein møtte motbør fra ekspertkollega Hans Olav Lahlum.

- Dette er godt innenfor grensen for det akseptable. Kasparov var mye verre. Han hadde et voldsomt levende kroppsspråk. Han stønna, sukket og slo ut med hendene, mener Lahlum.

Tarjei J. Svensen fulgte partiet i VGs sjakkstudio

- Dette begynner å bli litt på kanten. Han kan ta remi nå, gjentok Agdestein én halvtime senere.

Mandagens remis betyr at Carlsen bare har to poeng og ligger på åttende plass i Norway Chess. Veselin Topalov leder med 5,5 poeng foran Visny Anand og Nakamura som begge har fire poeng.

- Stor i kjeften

Carlsen og Nakamura liker å slenge litt med leppa mot hverandre. I påsken uttalte Carlsen til VGs papirutgave at «Nakamura har vunnet noen Mikke Mus-turneringer i det siste» i kommentar til at rivalen hadde gjort et solid hopp oppover på verdensrankingen.

- Nakamura er stor i kjeften og god på «trashtalk». Han en ganske hyggelig fyr, men selvbildet er stort, har manager Espen Agdestein sagt til VG.

LES OGSÅ: Carlsen etter seier over Nakamura: - Lettere enn forventet

Carlsen har hatt en tung turnering i Stavanger i år. Han åpnet Norway Chess med tap mot Veselin Topalov etter en tidstabbe. Mot Fabiano Caruana gikk det galt i åpningen, før han rotet bort seieren. Partiet mot Anish Giri i runde tre endte med remis. I møtet med VM-motstanderen Vishy Anand, ble Carlsen utspilt og gikk på nok et tap. I går fikk han sin første seier i turneringen mot russeren Alexander Gristsjuk.

– Det er surrealistisk med de dårlige resultatene. Hvis man skulle kalle den en krise, så er den ikke avblåst nå, sa Carlsen til TV 2 i går.

«Det flyter ikke». «Jeg spiller horribelt dårlig». «Det er pinlig». «Jeg tviler på egne beslutninger», er blant oppsummeringene Carlsen overraskende nok har måttet gi etter partiene.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder