FOTBALLTALENT I KOLKATA: Rajib Roy reiser fra India til Manchester United for å trene med juniorene der i femten dager. Her er Roy hjemme i gata i Kolkata. Foto: SWNS

Drømmer om at prøvespill hos United skal få moren ut av prostitusjon

Indiske Rajib Roy vokste opp med mor som jobbet på bordell

Rajib Roy (16) fra slummen i Kolkata i India, skal på prøvespill hos Manchester United. Drømmen er at moren snart kan slippe og jobbe som prostituert.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Om noen dager setter tenåringen fra Kolkata (Calcutta) seg på flyet til England. Roy er en av elleve unggutter som er plukket ut til å delta på en femten dagers treningsleir med juniorene til Manchester United.

Han ble lagt merke til under en turnering for Indias beste unge spillere.

- Forrige måned jeg ble jeg, sammen med 30 andre, utvalgt til å delta på en leir i Goa gjennom en nasjonal skoleturnering. Jeg kom sent fordi jeg tok tog fra Kolkata. Alle andre tok fly, sier han til Manchester Evening News skriver TV2.

Enorme kontraster

Hjemme i Kolkatas slum spilte han fotball barbent mellom blikkskurene da han fikk besøk av en pressefotograf. 16-åringen hadde på seg de knallrøde Manchester United spillertrøyen.

Kontrastene til femten dager med Manchester United kommer til å bli store for 16-åringen. Han er født og oppvokst i slummen i Kolkata. Moren hans er prostituert og jobber på en bordell. Området han kommer fra skal huse rundt 12000 prostituerte.

- Jeg skammer meg ikke over å være sønn av en prostituert. Hun er min hovedinspirasjon i livet, men jeg ønsker å ta henne ut av dette yrket så fort som mulig, sier han ifølge people.com skriver TV2.

FOTBALLDRØMMER: Rajib Roy drømmer om at hans fotballtalent kan få ham, og hans prostituerte mor, ut av slummen i Kolkata. Foto: SWNS Foto: Prithu De / Swns.com

Roy har de siste årene gått på en spesialskole for barn av prostituerte i Rahul Vidya Niketan i Sealdah. Han snakker ikke engelsk. Men han ser ikke på det som noe stort problem, han er sikker på at han kommer til å få hjelp med språket av noen av de andre guttene fra India som også skal på prøvespill.

Sniker seg ut for å spille fotball

- Folk spør meg stadig hvordan det føles å være sønnen til min mor å oppnå noe som dette. Jeg vet ikke hvordan jeg skal svare på det. Men da treneren min fortalte meg at jeg ble valgt ut av Manchester United, så var det som å få en fars anerkjennelse, sier Roy i følge Deccan Chronicle og fortsetter:

- Min mor er en veldig sjenert person. Hun låser meg inne på rommet mitt etter lunsj, så jeg kan ta en blund, men jeg lister meg stille ut for å spille med vennene mine.

Manchester United inviterer hvert år mange talentfulle ungdommer fra hele verden til å trene med dem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder