EVENTYR: Caroline Martens kan glede seg over en sterk turnering i Marokko. Foto: Sara Rose

Norsk golfer klar for Europatouren: - Fantastisk

Caroline Martens (26) skal spille i Europatouren etter å ha slått knockout på konkurrentene i en turnering i Marokko.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det betyr at 26-åringen skal få måle seg med noen av verdens beste golfere på nyåret. Hun vant Q-School-turneringen i Marokko overlegent.

- Det er en fantastisk dag. Jeg har nesten ikke ord for å beskrive dette. Akkurat nå er dette bare kjempestort og kjempegøy, sier Caroline Martens til VG.

Hun leverte en sterk sisterunde og beskriver dagen som perfekt og satte «prikken over i'en» for en solid uke. I 2012 deltok hun også på Europa-touren, mens hun tok «et steg ned» i år. Det betyr at hun setter seg i selskap med golfesset Suzann «Tutta» Pettersen og Marianne Skarpnord.

- Det er morsomt at det faktisk blir noe av. 2014 blir et helt annet år for meg og jeg føler virkelig jeg hører hjemme der. Jeg har trent hardt for å komme hit og det er et mål jeg har satt meg lenge, sier hun videre.

- Liten golfnasjon

Martens sier det er viktig at flere kvinnelige golfspillere hevder seg.

- Vi er en liten golfnasjon så at vi er tre i verdenstoppen nå er kjempegøy. Vi har i tillegg et par andre som ligger rett bak oss, det er jo ikke minst viktig for utvikling for andre norske golfere og håper det motiverer flere jenter.

Martens forteller at hun kjenner både Tutta og Skarpnord godt og at de deler erfaringer når de først møtes i Norge. Skal hun nå målet om Rio-OL og en topp-tjue-plassering kan alle gode råd bli viktig.

- Erfaring er viktig for å vinne og jeg har masse å lære av henne. Ringer jeg og lurer på noe så svarer hun på det, for hun synes sikkert det er like kult at jeg er kommet med der.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder