TAKKET FOR SEG: I går takket Martin Ødegaard for seg i Strømsgodset og Tippeligaen. I morgen flytter han til Madrid - der han allerede har imponert lagkameratene. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

Agenten: - Jeg tror de ble overrasket over hvor bra Ødegaard var

Scoret pent mål på prøvetreningen med stjernene

16-åringen kan debutere på Real Madrids førstelag denne sesongen

Først fintet han bort en Real Madrid-spiller. Så satte han
ballen elegant inn bak keeper Iker Casillas (33) – med 160 landskamper for Spania.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Slik satte Martin Ødegaard seg i respekt fra dag én hos Cristiano Ronaldo og de andre Real Madrid-spillerne som trente sammen med den unge nordmannen på Valdebebas torsdag 8. januar.

Vil ikke skryte av seg selv

Spanske journalister har for lengst fortalt norske medier om den svært imponerende treningen Ødegaard leverte. Men ingen skal beskylde hovedpersonen for å skryte av seg selv. På VGs spørsmål om han kunne fortelle om scoringen det er blitt snakket om etter treningen med Real Madrid, ble han nesten litt brydd:

- Jeg husker ikke så veldig godt om jeg scoret og hvordan det var, egentlig, jeg… Så… Nei, jeg husker ikke så veldig godt, sa Ødegaard og smilte.

Han kan bli Norges fotballsvar på Zlatan Ibrahimovic, men er supersvenskens rake motsetning når det gjelder verbal selvtilfredshet.

Les også:Les dette Martin - så kan du snakke med Real-stjernene!

Sammenligner Ødegaard med Solskjær

En av de som fulgte treningen fra sidelinjen var Tore Pedersen, agenten som bisto familien Ødegaard i forhandlingene som endte med en kontrakt på tre og et halvt år. Den tidligere landslagsspilleren sammenligner 16-åringens innsats med hvordan 23 år gamle Ole Gunnar Solskjær imponerte omgivelsene på sin første trening med Manchester United sommeren 1996.

- Jeg husker i hvert fall godt det målet han scoret. Han dro en skuddfinte på en motspiller, og tredde den inn bak Casillas. Det var et fint mål, sier Pedersen.

- Hvordan var reaksjonen fra folk som Ronaldo da?

- Nå er jo Martin yngre enn Ole Gunnar (Solskjær) var, men jeg tror det kan sammenlignes litt med da han kom til Manchester United. Folk trodde det var en som hadde vunnet en treningsuke helt til han viste hva han kunne. Nå visste Real Madrid-spillerne hvem Martin var, men jeg tror de ble overrasket over hvor bra han var. Det var ikke mulig å se at han ikke hørte hjemme på det nivået. Han passet fint inn. Det tror jeg var godt for Martin å merke også. Noe mer har jeg ikke lyst til å si.

Blogg:Derfor fortjener han all verdens tid

Flytter onsdag, trener torsdag

I går sa Martin Ødegaard foreløpig farvel til norsk klubbfotball på Strømsgodsets pressekonferanse på Marienlyst. Onsdag flytter han og faren Hans Erik til den spanske hovedstaden for å ta fatt på det nye livet. Torsdag trener han med førstelaget.

Lørdagens hjemmekamp mot Real Sociedad følger han fra tribuneplass på Santiago Bernabeu, men Tore Pedersen tror 16-åringen vil få A-lagsdebuten allerede denne sesongen.

- Jeg tror han debuterer denne vårsesongen. Det er min magefølelse. Men til syvende og sist avhenger det av hvordan Martin gjør det på treningene, sier Pedersen.

- Det kan godt hende han får debuten denne sesongen. Nå har han et halvt år på seg til å lære språk, kultur, mentalitet og alt det der. Jeg er ikke sikker på hvordan de tenker i Real Madrid. Det viktigste er ikke om han debuterer i dag eller i morgen. Det viktigste er hvor han er om fem og ti år, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo.

Les også:Ødegaards reise: Fra Kjappen til Bernabeu

Får norsktalende spansklærer

Det er en skrubbsulten unggutt som i morgen begir seg ut på sitt livs eventyr.

- Jeg er ikke en fyr som er fornøyd med å komme dit jeg er nå. Jeg vil alltid bli bedre. Tror ikke jeg kommer til å bli fornøyd noen gang. Jeg tror ikke jeg kommer til å hvile på dette her, sier Martin Ødegaard.

I Spania venter også en norsktalende Madrid-mann som skal lære far og sønn spansk. De fikk hilst på hverandre i forbindelse med kontraktsigneringen i forrige uke.

- Nå tror jeg det blir godt for Martin å komme til Madrid. Få litt mer fred, og bli skjermet. Det er har vært et ekstremt press det siste året. Nå blir han nok litt mer utilgjengelig, og han får konsentrere seg om å spille fotball. Det er det han vil selv også, sier Tore Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder