Lynrask remis i Nederland

FORT FERDIG: Onsdagens sjakkparti ble fort ferdig. Foto:Koen Van Weel,Afp

Carlsen-rekorden glapp grunnet «pysetrekk»

Etter bare 28 minutter ble Magnus Carlsen og Vasilij Ivantsjuk enige om remis.

Artikkelen er over fem år gammel

Den ukrainske stormesteren Vasilij Ivantsjuck, som er rangert som nummer 33 i verden, spilte i tolvte trekk et «pysetrekk», mente Jon Ludvig Hammer i TV2s sjakkstudio.

Trekket gjorde at han gikk inn i en stilling som gjorde at ingen hadde særlig store muligheter til å vinne, med korrekt spill.

Partiet gikk raskt for seg og de var ferdig etter bare 18 trekk. Det kunne de gjøre siden turneringen Tata Steel Chess i Wijk an Zee i Nederland ikke har noen minimumsgrense på for eksempel 40 trekk.

Les referat fra hele partiet her, der sjakkekspert Tarjei J. Svensen dekket hvert trekk.

Det var en stor skuffelse for publikum, men for Carlsen var det definitivt et godkjent resultat. Carlsen møtte en meget sterk spiller, og gjorde det med svarte brikker.

Turneringsseieren er det viktigste i det totale bildet, men seiersrekken til Carlsen stoppet i dag. Han hadde seks seire på rad før dagens runde, bare én unna Fabiano Caruanas «rekord» med syv strake triumfer.

Nå er det tre runder igjen, der Carlsen har to hvite partier. Det betyr at han har enda større sjanse til seier i turneringen. Han vil ha minst et halvt poeng forsprang på de nærmeste konkurrentene, Wesley So og Maxime Vachier-Lagrave. Deres partier er fortsatt ikke avsluttet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder