Ancelotti tror Ødegaard-debuten lar vente på seg

Men Real Madrid-sjefen vil ikke utelukke A-lagsspill denne sesongen

MADRID/OSLO (VG) Carlo Ancelotti vil ikke utelukke at Martin Ødegaard (16) debuterer for Real Madrids førstelag denne sesongen.

  • Morten Stokstad
  • Øyvind Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det fortalte sjefen for det spanske storlaget under en pressekonferanse på treningsanlegget Valdebebas i ettermiddag.

Vet ikke når Ødegaard er klar for A-lagsspill

Norsk presse fikk det siste spørsmålet under seansen, og Ancelotti svarte slik da NTB spurte om hvilke planer han har for den tidligere Strømsgodset-spilleren:

- Planen er klar. Han er vår spiller, og kommer til å trene med oss. Han kommer til å spille kamper for Castilla (B-laget på nivå tre). Når han er klar for å spille for oss vet jeg ikke. Dette er planen. Kanskje han kan få muligheten i år, men normalt er det Castilla ut sesongen, og oss fra sesongoppkjøringen, sa den italienske Real Madrid-treneren.

ØNSKET VELKOMMEN: Torsdag ble Martin Ødegaard ønsket velkommen av både visekaptein Sergio Ramos (til venstre) og manager Carlo Ancelotti (til høyre). Foto:Real Madrid Tv,REAL MADRID TV

- Vil passe inn i Real Madrid

Han hilste selv på 16-åringen i forbindelse med Ødegaards pressekonferanse i går, og er svært lykkelig for at den ettertraktede nordmannen valgte Real Madrid.

- Alle er veldig fornøyde med avgjørelsen han har tatt, sa Ancelotti.

På spørsmål fra spansk presse om han kan utkonkurrere spillere som James Rodriguez eller Isco, svarte Real Madrid-sjefen dette:

- Ødegaard er ung, vi må være tålmodige med ham. Han har gode kvaliteter, men må nok vente en liten stund. Når han er 16 år er det ikke enkelt å utfordre disse. Ødegaard er en smart spiller som har kvaliteter som vil passe inn i Real Madrid.

Tilbake i Norge i dag

I ettermiddag kommer Martin Ødegaard, pappa Hans Erik og mamma Lene tilbake til Norge etter gårsdagens begivenhetsrike første dag som Real Madrid-spiller. I utgangspunktet skulle han ha vært med på en pressekonferanse i Strømsgodset-regi, men på grunn av sen hjemkomst ble det ikke tid til det.

I går kunne en blid og fornøyd Ødegaard endelig snakke om den lenge forventede overgangen til Real Madrid. Unggutten signerte en kontrakt på 3,5 år, og får trolig en årslønn på rundt 20 millioner kroner.

– Jeg følte dette var den beste muligheten for meg til å utvikle meg som fotballspiller. Å være en del av denne klubben tror jeg er det beste for meg både sportslig og utenomsportslig, sa Ødegaard til det store presseoppbudet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder