ELITLOPPSVINNEREN: Björn Goop og Timoko passerer mål som vinner av årets Elitlopp. Seieren var verdt tre millioner svenske kroner. Foto: Anders Kongsrud/Hesteguiden.com

Timoko og Goop til topps i Elitloppet

Bjørn Goop kusket Timoko til tet i Elitloppet. Derfra var han aldri truet, og kusken kunne juble til folkehavet på Solvalla før han var i mål.

Artikkelen er over fem år gammel

Store deler av verdenseliten var samlet på Solvalla denne søndagen, med Elitloppet som det store sportslige høydepunktet. Timoko vant sitt kvalifiseringsheat med friske bein, og i finalen var han aldri truet.

- Det er en ubeskrivelig følelse å vinne Elitloppet. Det er noe man drømmer om. Å vinne dette løpet, foran dette fantastiske publikumet, er det man jobber for. Timoko er en utrolig hest som alltid gjør sitt beste, sa en strålende fornøyd Goop etter løpet.

- Jeg blir ordentlig rørt, faktisk. Det går noen minutter etter målpassering før det går opp for en. Det finnes ingen annen sport som kan by på dette her med alle tilskuerne. Det er en hest som er utover det vanlige, selvsagt. Denne hesten vil alltid vinne. Jeg kjente bare en ren fantastisk glede over målstreken, fortsette han.

For det hjalp lite at Panne de Moteur, som vant det andre kvalifiseringsheatet fikk åpning fra lederrykken da Digital Ink og Raja Mirchi feilet i den siste svingen. Timoko var rett og slett for god og kjørte dermed inn tre millioner svenske kroner til sine eiere.

Det norske Elitloppshåpet, Juliano Rags, gikk et sterkt løp i sitt kvalifiseringsheat, men det holdt ikke til en finaleplass. Løpet var riktignok så sterkt at mange nå ønsker trøndertraveren til VG Oslo Grand Prix om to uker.

- Løpet var kjørt etter sportrekningen, kommenterte kusk og trener av Juliano Rags, Noralf P. Brækken. Han siktet til spor syv - som er langt ute bak bilvingen.

Svak favoritt

For andre dag på rad var dagens største favoritt norsk. Lørdag lykkes ikke BBS Sugarlight på Solvalla, søndag var det Tekno Odin sin tur til å skuffe favorittspillerne.

Tjomsland-traveren som av mange blir omtalt som verdens beste kaldblodshest hadde ikke dagen, og var sjanseløs da det hele skulle avgjøres.

Det var derimot en annen norsk hest. Åsbjørn Tengsareid og Neslands Loke forsvarte sitt førstesport, og ledet hele veien som dagens største overraskelse i V75-spillet.

- Alt klaffet. Han var balansert og vi fant rytmen fra start. Opplevelsen var enorm, sa Tengsareid etter seieren som var verdt 300.000 svenske kroner.

- Mitt største øyeblikk i travsporten. En enorm opplevelse. Atmosfæren, stemningen og den æren å få lede til mål, vil sitte i kroppen lenge, fortsatte han.

Monté-rytter Siv Emilie Løvvold var også i aksjon på Solvalla søndag, og ble nummer to med Muskelmann GT foran over 30.000 tilskuere.

- Hele arenaen var i en fantastiske stemning. Minuttene før løpet på Solvalla var unike. Jeg glemmer det aldri, sier hun til Equus Media.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder