TILBAKE: James Walton og Suzann Pettersen er her fotografert under en LPGA-turnering i 2008. Nå har Tutta bestemt seg for å hente tilbake caddien som hun to ganger sparket. Foto:Montana Pritchard,AFP

Tutta henter tilbake caddien som hun sparket

James Walton har to ganger blitt byttet ut som Suzann
Pettersens caddie. Nå er han tilbake.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Suzann Pettersens stråler av glede over ha ham tilbake som medhjelper på golfbanen.

– Det er sykt bra å jobbe med ham igjen. James har jobbet med gutta de siste seks årene og har lært veldig mye der.

Tutta har lett etter en caddie som hun trives med, og når hun nå henter tilbake gamle-caddien, er hun veldig fornøyd med det.

– Det var James som var Caddie da jeg tok min førstemajor-seier i 2007, og jeg har vunnet mye med ham, sier Tutta til VG.

Aha-opplevelse

HELBOM: Suzann Pettersen er her fotografert under sist helgs KIA Clasic i Carlsbad. Turneringen ble helbom for Tutta, som ikke klarte å kvalifisere seg for de to siste rundene. Foto:Donald Miralle,Afp

Suzann Pettersen forteller at Walton tok kontakt med henne i fjor med tanke på eventuelt nytt samarbeid. Etter å ha tenkt seg godt om, fant Tutta ut at det var en god ide.

– Det er en aha-opplevelse å få han tilbake. Jeg har testet ulike folk det siste halve året, men nå føler jeg at jeg har truffet bra. Vi kjenner hverandre godt, og det er utrolig fascinerende å se hvor mye han har lært, hvor sikker han er. Han kommer med sin gode erfaring fra PGA-touren, sier Tutta – og med PGA-touren mener hun altså herregolfen.

James Walton var Suzann Pettersens caddie i 2007, da hun hadde stor suksess og ikke minst vant majorturneringen LPGA Championship. Likevel ble Walton byttet ut til fordel for Greg Johnson i april 2008.

Walton var også en liten periode senere inne som caddie for Pettersen, men det er nå seks år siden de samarbeidet sist.

Trøblete sesong

Suzann Pettersen og caddie Walton skal i dag i gang med årets første major-turnering, som nå heter ANA Inspiration, tidligere Kraft-Nabisco.

Tutta har hatt en trøblete sesong så langt og har falt ned til 7. plass på verdensrankingen. Hun har ikke vunnet siden oktober 2013, og 2014 var hennes første sesong uten seier siden 2010. Hennes beste plassering på årets LPGA-tour er 7. plass i Thailand. På Europa-touren har hun 3. plass fra Kina.

Pettersen kunne ikke spille fjorårets utgave av helgens turnering fordi hun hadde trøbbel med ryggen. Tutta går ikke ut før sent torsdag kveld norsk tid på sin første runde av ANA Inspiration. Som oppladning til turneringen gikk hun i forrige uke en runde med golflegenden Phil Mickelson.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder