FORNØYD: Tom Byermoen (t.v), Dan Kåre Engebretsen og Sondre Nilsen fra VGs designavdeling mottok prisen i kategorien «planlagt nyhetsdekning» på vegne av VG under utdelingen i Chicago natt til søndag.

FORNØYD: Tom Byermoen (t.v), Dan Kåre Engebretsen og Sondre Nilsen fra VGs designavdeling mottok prisen i kategorien «planlagt nyhetsdekning» på vegne av VG under utdelingen i Chicago natt til søndag. Foto:PRIVAT,

VG tok pris foran New York Times

Natt til søndag norsk tid stakk VG av med en av de gjeveste prisene på Online News Association Awards i Chicago i USA.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VG vant prisen i kategorien «planlagt nyhetsdekning» for sin dekning av sjakk-VM i fjor.

ONA-prisene regnes som nettjournalistikkens Oscar-pris, og blant de nominerte i år fant man mediegiganter som Washington Post, Wall Street Journal og New York Times. Sistnevnte var nominert for to prosjekter i kategorien som VG vant, blant annet for sin dekning av OL i Sotsji.

Dan Kåre Engebretsen, Tom Byermoen og Sondre Nilsen fra VGs designavdeling var til stede på nattens prisutdeling og mottok prisen på vegne av VG. Engebretsen forteller at kollegaene fra New York Times var imponert over hva VG har fått til.

– De syns det er veldig kult. De sier de vil komme til Norge og lære litt av oss, sier Engebretsen.

Gikk «all-in»

Digitalredaktør Ola Stenberg i VG sier han er stolt over prisen og mener det er en anerkjennelse som vil bli lagt merke til, også utenfor Norge.

– Det er et veldig hyggelig bevis på at vi gjør mye riktig i VG, men så var det jo også et veldig tydelig mål med sjakken at vi skulle lage noe som virkelig skilte seg fra resten.

– Prisen vi nå har vunnet i Chicago er et bevis på at vi har laget noe som også internasjonalt holder et høyt nivå, for nå konkurrerte vi virkelig mot de internasjonale tungvekterne.

I juryens begrunnelse blir sjakk-dekningen omtalt som «en satsning som kunne gått veldig galt, men som likevel lyktes på alle måter».

– Da vi bestemte oss for å gå all-in på sjakk-VM så hadde vi en magefølelse på at det virkelig kunne bli stort, men vi hadde ingen anelse om at det skulle bli så stort som det ble.

VG har også tidligere vunnet priser for dekningen av sjakk-VM, blant annet for «beste leserengasjement» under European Digital Media Awards og «beste innovasjon» på Schibsted Journalism Awards.

Engasjerte leserne

Flere hundre tusen nordmenn fulgte med på VGs sjakkdekning og Magnus Carlsens ferd mot verdensmestertittelen.

I snitt hadde VGs sjakksendinger 330.000 seere per dag, og 660.000 på det meste.

Totalt hadde VGTV 7,4 millioner visninger i løpet av VM og mer enn 500.000 unike brukere var innom VG Direkte.

Med unntak av forsiden på vg.no, var VGs direktestudio den mest besøkte VG-siden i ni av ti VM-dager.

DREAMTEAM: Sjakkekspert Hans Olav Lahlum og programleder Mads A. Andersen skal igjen dekke sjakk-VM for VG, denne gangen med levende tv-bilder fra VM-kampen! Foto:Helge Mikalsen,VG

Følg sjakk-VM på VGTV!

Den 7. november møtes Magnus Carlsen og eks-verdensmester Viswanathan Anand til ny VM-duell i russiske Sotsji.

Tidligere denne uken kunngjorde NRK og VG at de har inngått et samarbeid om tv-sendingene fra VM-kampen, noe som innebærer at VGs lesere i år også vil få levende bilder fra sjakkduellen.

Programleder Mads A. Andersen skal lede sendingene, sammen med sjakkekspert Hans Olav Lahlum.

– For oss blir dette den største satsningen i år - med engasjerende og underholdende innhold, for både de som kan mye og mindre om sjakk, uttalte VGTVs Joakim Skogvold tidligere denne uken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder