LADY IN RED: Maria Sjarapova har imponert i sin røde tyennisdrakt i Australian Open. Men nå venter Serena Williams. Foto:Mal Fairclough,Afp

Sjarapova skal hevne 15 strake tap

Får ny sjanse mot Serena Williams i Australian Open-finalen

(Williams-Keys 7-6, 6-2/Sjarapova-Makarova 6-3, 6-2) Maria Sjarapova (27) har ikke slått Serena Williams (33) siden hun var tenåring. Lørdag prøver hun igjen. I Australian Open-finalen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den russiske verdenstoeren slo den amerikanske verdenseneren to ganger i 2004. Inkludert den strålende Wimbledon-finalen som gjorde 17-åringen til hele verdens tennisbabe. Men siden den gang har Sjarapova altså tapt 15 strake kamper og faktisk ikke klarte å stjele mer enn tre sett fra Williams.

(artikkelen fortsetter under bildet)

LYKKELIG I 2004: Maria Sjarapova strålte etter å ha slått Serena Williams i 2004-finalen av Wimbledon-turneringen. Foto:Anja Niedringhaus,AP

- Jeg tror det handler om kraften og aggressiviteten hennes. Hun har gjort meg litt mer aggressiv enn jeg burde være. Hun er fantastisk til å få motstandere til å slå det slaget de ikke burde. Kanskje har jeg villet for for mye mot henne, sier Sjarapova ifølge The Guardian.

Hun brukte bare 87 minutter på å ekspedere Ekatarina Makarova ut i semifinalen i Melbourne. Serena Williams hadde litt problemer med talentfulle Madison Keys i det første settet. Men resten var plankekjøring og kampen var slutt etter 84 minutter.

TENNISDRONNING: Serena Williams jubler for en ny finale i Australian Open. Foto:Mal Fairclough,Afp

Serena Williams slo Maria Sjarapova to ganger i fjor, i French Open-finalen i 2013, OL-finalen 2012 og i Australia Open-finalen tilbake i 2007.

- Det har vært virkelig vanskelig kamper for meg, men jeg er et konkurransemenneske. Jeg vil gå ut for å snu dette, sier Sjarapova.

Serena Williams vant US Open i fjor høst og kan vinne sin 19. grand slam på Rod Laver Arena. Hun nærmer seg Steffi Grafs 22 majors. Margaret Court har rekorden med 24.

33-åringen har bingen planer om å legge opp, men har sa før Australia Open at hun har vunnet så mye at hun ikke trenger å vinne mer.

- Jeg har lært å slappe av, sier Williams, som har slitt med en forkjølelse den siste uken. Den ser ikke ut til å stoppe tennislokomotivet fra Florida.

Marias Sjarapova svarer følgende om Williams skdomsproblemer under turneringen:

- Jeg føler meg bra. Tusen takk!

Det spørs om følelsen varer ut lørdagen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder