STORE SUMMER: Suzann Pettersen spilte inn over to millioner dollar i 2013. Nå kan det dryppe enda mer på den norske golfstjernen. Foto: AFP

Tutta kjemper om ytterligere én million dollar

Suzann Pettersen og de andre spillerne på LPGA-touren i golf får i år enda en gulrot: Beste spiller totalt får en bonus på 1 million dollar.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

LPGA offentliggjorde dette onsdag. Spillerne kjemper om poeng fra sesongåpningen i Bahamas i slutten av januar til Lorena Ochoa Invitational i november. De 72 beste får være med i sesongavslutningen (tourmesterskapet), der vinneren får 500.000 dollar.

Det blir likevel ikke den største sjekken som deles ut på sesongens siste dag. Spilleren med flest poeng totalt etter tourmesterskapet får bonusutbetalingen på 1 million dollar. Suzann Pettersen tvitret onsdag om at hun gleder seg til å kjempe om den summen, med hashtag #milliondollarbaby.

- Jeg følte meg beæret over å vinne pengetittelen i 2013, og nå har jeg noe enda større å spille for. Jeg vil prøve å legge på til to strake, sa verdensener Park In-bee fra Sør-Korea.

De fem majorturneringene vil gi 25 prosent flere poeng enn vanlige LPGA-turneringer, med 625 poeng til vinneren mot 500 i andre turneringer. Bare faste medlemmer på LPGA-touren er med i poengracet.

Alle som greier cuten i turneringer får poeng. Er det ingen cut, blir det poeng til de 40 beste.

- Dette konseptet forbinder alle turneringer med hverandre, sier LPGA-toursjefen Michael Whan.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder