PÅ VEI TIL VIF: Colorado Rapids-spiss Deshorn Brown (til venstre) blir trolig Vålerenga-spiller. Her i duell med Montreal Impact-forsvarer Jeb Brovsky, som var lånt ut til Strømsgodset i fjor høst, i en MLS-kamp 24. mai 2014. Foto:Isaiah J. Downing,Reuters

Her er spissen Vålerenga sikler etter

Daglig leder på plass i USA for å kjøpe jamaicanske Deshorn Brown (24)

Colorado Rapids-spiss Deshorn Brown (24) blir trolig mannen som skal erstatte Vidar Örn Kjartansson som Vålerengas toppscorer.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter det VG får opplyst er daglig leder Stig-Ove Sandnes på plass i USA for å fullføre overgangen for den jamaicanske landslagsspilleren. På spørsmål om hvor mye som gjenstår, svarer Sandnes følgende på SMS:

- Haha. Ingen kommentar.

Brown er en stor, sterk og rask spiss som har scoret 20 mål på 61 kamper for den amerikanske MLS-klubben siden 2013.

LANDSLAGSSPISS: Deshorn Brown er landslagsspiller for Jamaica. Her i kamp mot Canadas David Egar i september i fjor. Foto:John E. Sokolowski,Reuters

Trøim betaler for overgangen

Etter det VG erfarer er det investor Tor Olav Trøim som finansierer det planlagte kjøpet av Deshorn Brown. Det skal være snakk om en relativt kostbar pakke, men etter det lukrative salget av fjorårets toppscorer Kjartansson er den økonomiske innsatsviljen noe romsligere enn tidligere.

Trolig er det bare detaljer som gjenstår før den spennende angrepsspilleren er klar for Vålerenga.

Oslo-klubben skal ha stor tro på at Brown kan bli en hit i Tippeligaen som nå bare er tre og en halv uke unna.

På SMS-spørsmål til Kjetil Rekdal om interessen for Deshorn Brown, svarer Vålerenga-treneren:

- Vi har ingen kommentarer rundt spillerlogistikk før ting er avklart, gjelder både inn og ut...

Spiller treningskamp i Marbella i ettermiddag

Han sa til VG på mandag at klubben jobbet hardt for å få på plass en langsiktig løsning med en kvalitetsspiss.

- Vi har fortsatt et par uker på oss. Det ideelle hadde vært å ha en spiss klar dagen etter vi solgte Vidar, men det er ikke sånn det fungerer. Vi ønsker å bygge opp VIF til å bli en toppklubb. Da kan vi ikke ha for mange kortsiktige løsninger. Får vi inn en spiss nå som gjør oss farlige i front, blir dette bra, sa Rekdal.

Tidligere har han snakket varmt om den ikke navngitte spissen - som er Deshorn Brown.

– Det er snakk om mer «ferdig vare», men det vil koste litt. Vi skal strekke oss langt for å få til en løsning der, men må ha andre alternativer klare om det ikke går, sa Rekdal til VG 6. februar.

PS! Vålerenga møter islandske Hafnarfjarðar til treningskamp i Marbella i ettermiddag. Ifølge vif-fotball.no starter Oslo-klubben med disse 11:

Michael Langer - Niklas Gunnarsson, Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Ruben Kristiansen - Christian Grindheim, Sivert Heltne Nilsen, Ghayas Zahid, Elias Mar Omarsson, Daniel Fredheim Holm - Morten Berre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder