SATSER PÅ SKISKYTTERNE: Halgrim Thon møtte skiskytterne han nå sponser i Holmenkollen hvor VM går i mars. Til venstre Tore Nyborg i Team Norgesbakeriet. Foto: Jostein Magnussen , VG

En av Norges rikeste åpner lommeboken for skiskytterne

Thon vil se flere nordmenn på pallen

Petter Northug var hans beste sponsorobjekt

HOLMENKOLLEN (VG) Halgrim Thon - en av Norges rikeste menn - er lei av å se så mange utlendinger på pallen i skiskyting.

Publisert:

Derfor blar nevøen til eiendomskongen Olav Thon opp 500.000 kroner for at de nest beste skiskytterne skal få bedre kår på deres vei mot å bli best.
– Skiskyting er verdensidrett i Norge. Vi kan ikke bare la franskmenn, tyskere, ukrainere og russere dominere pallen. I fjor vinter var det alt for mange utlendinger på toppen av pallene. Nå i år er dere med å på å utfordre disse gutta her, er beskjeden til gutta i Team Norgesbakeriet fra mannen som ifølge Kapital er god for 775 millioner kroner.

Halgrim Thon tok turen til VM-anlegget Holmenkollen hvor de seks løperne - med den tidligere landslagsløperen Vetle Sjåstad Christiansen i spissen - for tiden spiser, sover og trener.

ENDELIG TILBAKE: Etter et langt sykdomsopphold er Vetle Sjåstad Christiansen tilbake i trening igjen. I Holmenkollen trente han i dag sammen med sine nye lagkamerater i Team Norgesbakeriet. Foto: Jostein Magnussen , VG

Les også: Bjørndalen: - Nå må alt klaffe for at jeg skal lykkes
69-åringen som jobbet 32 år i selskapet til Olav Thon før han gjorde suksess på egne bein, innser at det er en tøff jobb som venter for de nest beste i skiskytter-Norge, de som er for gamle for juniorlandslagene og ikke kommer gjennom nåløyet på seniorlandslagene.

– I skiskyting må vi få frem noen som puster de beste i nakken. Vi kan ikke leve på de som er 25 år og eldre. Det kan jo bli kjedelig å se på verdenscupen. Det er de samme fjesene hele tiden, og av de beste er det for få nordmenn, mener Thon, som likevel innrømmer at han synes det er moro å se skiskyting i TV-ruta.

– Hvis noen av disse skal inn på landslaget så må jo eldre som Ole Einar Bjørndalen slås?

– Ole Einar Bjørndalen har gjort en fantastisk innsats. Det er både bra og galt, for den som skal inn på laget må konkurrere ut Bjørndalen. Og det er ganske tøft, for det har Bjørndalen bestemt seg for. Samtidig er det bra for du må virkelig være god for å slå ut Bjørndalen. Disse gutta har en oppgave, hvilken av de, vet jeg ikke. Jeg håper at en eller to av de klarer å slå gjennom, sier Halgrim Thon.

Sponset Northug

Hans mest vellykkede sponsorobjekt er Petter Northug. Thon var tidlig ute og sponset trønderen.

– Det er min beste sponsoropplevelse noensinne. Jeg var i Mosvika og der var det en gutt som het Petter Northug. Han var cirka 15 år. Så sa jeg og en venn av meg at vi gir han 10.000 kroner i året hver, og det kjørte vi på ned i tre år. Da fikk han anledning til å reise og bo på hotell og det var ikke bare pappa John som hadde ansvaret. Den reisen der har vært fantastisk.

Les også: Bjørndalen og Domratsjeva sammen på fotballfest

– Hva var spesielt med Petter Northug da?

– Motivasjonen. Du så at det var en kar med utrolig mye guts, han løp de andre i senk. Jeg likte typen. Han ga seg ikke før han vant, han visste at han ble slått, men han ga seg ikke. Men dette handler ikke om de store ressursene. Det er bare Petter som har Petters hode, men mye handler om motivasjon. Den må komme innenfra.

Tore Nyborg i Team Norgesbakeriet er glad for å ha fått eiendomsutvikleren fra Ål i Hallingdal på laget.

– Halgrim Thon er den idelle sponsoren. Han ønsker å gjøre noe uavhengig av nytten, sier Nyborg.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder