TALLET ER 15: Frode Johnsen står med 15 scoringer så langt i årets eliteserie, og står fort igjen som sesongens toppscorer. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
TALLET ER 15: Frode Johnsen står med 15 scoringer så langt i årets eliteserie, og står fort igjen som sesongens toppscorer. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Johnsen kan stå for årets oddsbombe i norsk fotball

Eliteseriens toppscorer overrasket oddsekspertene

SPORT

Odd-spiss Frode Johnsen (39) kan fort bli stående som årets toppscorer i eliteserien. Det hadde få oddsekspert trodde før årets sesong.

  • Knut Arne Hansen
Publisert: Oppdatert: 05.11.13 12:19

39-åringen har bøttet inn mål jevnt og trutt denne sesongen og står før den siste serierunden med 15 nettkjenninger. Det samme gjør Aalesunds Abderrazak Hamed-Allah.

De to neste på listen er Matthias Vilhjalmsson og Christian Gytkjær som står med elleve scoringer hver.

Hos Norsk Tipping var oddsen 70 på at Johnsen skulle stikke av med toppscorertittelen, og flere spillere venter spent før den siste serierunden.

- Det er noen som har satt pengene på Frode Johnsen, kanskje en håndfull. Så det er noen som kan bli veldig glad på søndag, sier Norsk Tippings oddssetter Ole Johnny Sundt.

Heller ikke de internasjonale bettingselskapene hadde spesielt tro på Frode Johnsen før sesongen. Hos NordicBet var oddsen 75 for at Johnsen skulle bli toppscorer, mens hos Betsson var oddsen hele 80.

- Det var kun en person som satset på Frode Johnsen før seriestart og vedkommende kan vinne småpene 45.000 kroner om Oddspissen blir ensom toppscorer til helgen, sier talsmann Kim Rud-Petersen fra NordicBet.

- Det var ingen som spilte på ham før seriestart, og selv etter at han begynte å score mye - så er det særdeles liten omsetning på Odd-spissen. Det er mange andre som er tippet mer. Blant annet hans gamle klubbkompis Torgeir Børven, som var spilt mest før seriestart, sier oddssetter Daniel Vassbund i Betsson.

Oddsen blir delt

Allah var en litt mer betrodd storscorer blant oddsekspertene, og hadde 15 i odds hos Norsk Tipping, mens han hadde 25 i odds hos NordicBet.

Den oddsen sank ganske fort, opplyser spillselskapet.

- At Allah kjemper om tittelen er ikke så veldig overraskende. Han hadde god statistikk da han kom til Aalesund, men vi rangerte han usett, og traff ikke så galt på det, sier Sundt.

Skulle de to dele toppscorerertronen vil oddsen bli halvert. I reglementet står det at oddsen deles på antall «vinnere» - i dette tilfellet høyst trolig to.

- Det har vel skjedd at spillere har scoret fire mål i siste serierunde tidligere, men det er ikke veldig sannsynlig, kommenterer Sundt.

I siste serierunde får Odd og Johnsen besøk av Hønefoss, mens Aalesund og Allah skal til Sogndal.

Favorittene sviktet

Før sesongen var hjemvendte Thomas Sørum, Vålerenga-spiss Torgeir Børven og fjorårets toppscorer Zdenek Ondrasek oddssetternes favoritt.

De står med henholdsvis null, ni og åtte scoringer denne sesongen - altså et godt stykke bak Johnsen og Allah.

Likevel spådde de tre oddssetterne at det ville bli jevnt om toppscorertittelen.

- Vi havnet på Thomas Sørum (6,5 i odds). Det er utrolig jevnt mellom mange spillere. Det gir også oddsen en pekepinn på. Det er mange spillere med ganske lik odds, sa Sundt før sesongen.

- Det har vært få mål i Norge de siste sesongene. Derfor blir det større tilfeldigheter. Derfor er det litt penger å vinne om man treffer med sin favoritt, kommenterte Vassbund.

Dagens oddstips

Selv om det nok er for sent å få 70 ganger pengene igjen for at Frode Johnsen blir toppscorer i eliteserien, og man må vente til søndag før man får svaret, ruller oddsprogrammet videre som vanlig i dag.

Dagens oddsprogram er uten de helt store oddsobjektene, og vi har derfor valgt å gå for Villarreal i borteoppgjøret mot Elche.

Borteseier gir 2,15 i odds, og spillestopp er klokken 21.55. Kampen vises på CMoreFotball.

Her kan du levere VGs oddstips eller sette opp ditt eget

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om