Carlsen knuste 20 spillere: - Større om jeg hadde tapt

Spilte sjakk med pulsmåler - var iskald

LAS VEGAS (VG) Magnus Carlsen (23) vant overlegent da han spilte mot 20 personer samtidig i Las Vegas. Han var ikke overrasket over seieren.

Merete Gamst
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Det hadde nok vært en større sak om jeg hadde tapt. Det var mange som spilte gode partier, og jeg tror det var noen gode spillere her som hadde en dårlig dag, sier verdensmesteren til VG like etter seieren.

Blant konkurrentene var det alt fra tidligere profesjonelle sjakkspillere til brannmenn med sjakk som hobby. Carlsen vandret i sirkel fra brett til brett og stoppet kun få sekunder hos hver utfordrer.

- Den største utfordringen er å holde på konsentrasjonen. Det er fort gjort å gjøre et dårlig trekk på et brett, så går jeg og dveler på det, når jeg egentlig burde konsentrere meg om nye partier. Heldigvis gjorde jeg ikke noen slike feil i dag, sier han.

Carlsen-supporter: - Fantastisk

Folk strømmet til den norske sjakkmesteren etter konkurransen for å få autografer og ta bilder sammen med han. Carlsen stilte opp, men forteller til VG at han ikke er i form.

- Formen er litt halvveis, ellers ville jeg ha vært mer raus med folk, men det er hyggelig at det er så mange som synes dette er gøy, sier han.

Fansen var likevel storfornøyde med å møte deres store helt.

- Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg har hatt lyst til å møte Magnus lenge. Å få spille mot han er fantastisk, sier Joshua Wexelbaum (31) fra Naples, Florida.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STORT OPPMØTE: Sjakkspillere, Magnus Carlsen-fans og journalister hadde møtt opp for å møte verdensmesteren i Las Vegas natt til fredag norsk tid. Foto: Merete Gamst, VG

Pulsmåler

Sjakkmesteren og de tyve konkurrentene hadde alle på seg et pulsbånd, slik at publikum kunne følge med på kroppens spenningsnivå på storskjerm.

Det var første gang den norske verdensmesteren spilte med en slik måler på seg. Riktignok var det en sponsorgimmick denne gang, men selv synes verdensmesteren ideen er så god at han åpner for å spille med pulsklokke for å øke underholdningsverdien for publikum.

I Las Vegas hadde Carlsen en jevn rolig puls på 86, noe som var langt lavere enn de fleste av hans konkurrenter.

Sjakk-konkurransen ble arrangert i Las Vegas Convention Center under den store teknologimessen CES.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder