Jarl Magnus Riiber under lørdagens hopping i verdenscupen i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kombi-oppvisning i Kollen – Riiber vant for 14. gang

HOLMENKOLLEN (VG) Han slutter ikke å vinne, 22 år gamle Jarl Magnus Riiber. I Holmenkollen – i vinterens siste kombi-konkurranse – kunne han juble for sesongens 14. (!) verdenscuptriumf.

  • Jonas Wikborg
  • Håkon Lie

– Jeg føler jeg har startet noe spesielt og funnet nøkkelen på hvordan jeg skal løse det. Det blir bare å gjøre ting enda bedre til neste sesong, sier Jarl Magnus Riiber til VG.

Bare tre ganger denne sesongen har Jarl Magnus Riiber ikke stått øverst på pallen etter et kombinertrenn i denne vinterens verdenscup.

– Det er en stor idrettsutøver, en av de største Norge har og har hatt. Verden har ikke sett en bedre kombinertløper, sier kombinertsjef Ivar Stuan til VG.

Vinzenz Geiger ganger to og Akito Watabe er de eneste som har forhindret ham de tre gangene, men i Holmenkollen var Riiber på ny overlegen.

I hoppingen landet han på 135,5 meter med lavere fart enn konkurrentene, og før langrennet hadde han hele 41 sekunder ned til toeren Ryota Yamamoto.

Det var ikke tilskuere på plass i bakken på grunn av koronavirus-situasjonen, men i langrennsløypa var det noen som heiet.

les også

Tysk TV lager dokumentar om Riiber – fotfulgt av ZDF i Norge

Det var et lite spørsmål om Riiber skulle få lov til å gå langrennet, for på bommen hadde han sjekket hoppstøvlene, men etter å ha pratet med juryen to ganger, fikk han klarsignal.

– Det var litt skummelt, men det ordnet seg. Det var ikke noen sak i dag, sier Riiber til NRK.

Da han først fikk gå, var seieren aldri truet.

Ned til Fabian Riessle ble det til slutt 54,1 sekunder, mens finske Ikka Herola tok 3.-plassen. Nest beste nordmann ble Jørgen Graabak på 5. plass.

Men Riiber gikk altså til topps, for 14. gang denne vinteren, i det som også var sesongens siste renn. Opprinnelig skulle det ha blitt avviklet to til, men konkurransene i Schonach er avlyst.

Riiber gikk på en sjelden miss i Lahti forrige helg. Da endte han på 10.-plassen etter et dårlig hopp. Dermed var han uten mulighet til å komme seg på seierspallen. (VG/NTB)

Mer om

  1. Kombinert
  2. Jarl Magnus Riiber

Flere artikler

  1. Nytt Lahti-mareritt for Riiber

  2. Riiber tok sin tiende seier i vinter

  3. Suverene Riiber – slik skal han vinne OL-gull

  4. Riiber om å bli far: – Det blir en helt ny utfordring

  5. Riiber om hemmelighetene: – Jeg var tema i tyskernes krise-evaluering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder