I VINDEN: Viktor Hovland gikk en meget bra åpning i Ohio torsdag. Foto: Matt Sullivan / Getty Images North America

Knallstart for Viktor Hovland i jakten på PGA-drømmen

Det norske golfhåpet Viktor Hovland (21) fortsetter storspillet i USA, og har fått en perfekt start i jakten på en plass på PGA-touren.

Med en forrykende runde på syv under par – 64 slag – gikk nordmannen sågar inn i klubbhuset som leder av Nationwide Children’s Hospital Championship.

Kun Cameron Percy matchet Hovlands runde, dermed ligger den norske 21-åringen i delt ledelse etter den første av fire runder i turneringen som spilles i Columbus i delstaten Ohio.

– Jeg har bare gått ut der og spilt spillet mitt, sier Hovland i et intervju vist på Eurosport etter runden.

les også

Slik skal Hovland sikre «billetten» til de gjeveste turneringene

Nationwide Children’s Hospital Championship er den første av tre turneringer i «Korn Ferry Tour Finals».

Hovland trenger en god plassering sammenlagt i de tre turneringene for å bli blant en av de 25 som får tilgang til den gjeve PGA-touren – den største scenen innen proffgolf.

25 spillere er allerede kvalifisert til PGA-touren via Korn Ferry-touren, deriblant norske Kristoffer Ventura. Det er de 25 beste spillerne som har samlet flest poeng på Korn Ferry-touren gjennom sesongen.

Ventura fullførte første runde på én under par (70 slag). En delt 31. plass etter første dag.

Selv om han allerede har sikret seg PGA-kortet for neste sesong, kan han sikre seg bedre status, altså tilgang til flere turneringer, dersom han ender høyt opp i sammendraget i Korn Ferry Tour Finals.

PS! Her kan du følge ledertavlen i turneringen, og her kan du følge stillingen totalt i Korn Ferry Tour Finals.

PS2! Turneringen sendes på Eurosport Norge og Eurosport Player.

PS3! Hovland skal ha ankommet rangen bare 15–20 minutter før han skulle begynne. – Jeg føler at jeg spiller verre jo lenger jeg varmer opp, sier han selv om den korte oppvarmingstiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder