MOT GOLFTOPPEN: Viktor Hovland åpnet solid i den nest siste turneringen på veien mot en mulig plass på PGA-touren. Foto: JONATHAN FERREY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Hovland hylles med rim – kalles en «norsk cowboy»

Viktor Hovland (21) fortsetter å imponere i jakten på en plass på PGA-touren neste sesong.

Nordmannen har sjarmert amerikanerne i senk med sin kraftfulle sving. Etter å ha kommet blant de 16 beste i fem turneringer på rad, er han storfavoritt til å sikre seg en plass på den største touren.

I den andre av tre kvalifiseringsturneringer på Korn Ferry Tour (nivået under PGA) gikk Hovland den første runden på 67 slag, hvilket er fire under par, og det holder til en plassering i tetsjiktet.

Han er riktignok nede på en delt 14. plass, men det er veldig jevnt i toppen. Lederduoen Grayson Murray og Charlie Saxon er bare tre slag foran, og det er tre dager igjen å spille.

les også

Slik skal Hovland sikre «billetten» til de gjeveste turneringene

De 25 beste etter de tre kvalikturneringene får plass blant de største stjernene neste sesong. Hovland ble nummer 11 forrige helg. Ifølge Korn Ferrys twitterside vil han være sikret PGA-kortet dersom han blir «topp 25» under turneringen i Idaho denne uken.

Norsk Golf skriver at PGA-touren stipulerer med at Hovland trenger én «topp 25»-plassering eller to blant de 38 beste i de to siste kvalifiseringsturneringene. Jo høyere han kommer, desto flere PGA-turneringer vil han få muligheten til å spille.

Foran denne ukens turnering ba Korn Ferry-touren sine 100.000 Twitter-følgere om å beskrive Hovlands sving med et lite rim og foreslo selv disse to variantene:

  • «Silky smooth, yet bold. This swing never gets old.»
  • «By the end of Sunday's round, Viktor Hovland could be #TOURBound.»

Den store betal-TV-kanalen Golf Channel fulgte opp initiativet under programmet Morning Drive, der gjestene leste opp sine forslag til bakgrunnsmusikk. En av dem, Brendan Porath, som blant annet driver en golfpodkast, mener Hovland har en sving de færreste kan vise maken til, og kalte Hovland en «norsk cowboy».

  • «Here’s a move through the ball that few can deploy, it will bring the PGA Tour a Norwegian cowboy.»

Programleder Anna Whiteley hadde dette forslaget:

  • «A ball has rarely been hit so hard, theres Nor-way he’s not getting his PGA Tour card.»

Nordmannen fikk sjansen på PGA-touren allerede denne sesongen, selv om han ikke var fast medlem. I de to første turneringene greide han riktignok ikke «cuten», hvilket betyr at man er blant halvdelen som ikke går videre etter to av fire runder. Deretter tok det av.

les også

Golf har fått sin egen «Hovland-regel»

I de åtte neste turneringene hadde Hovland plasseringene 40–32–12–54–13–13–16–4, som rett og slett må kunne kalles sensasjonelt sterkt.

Og det aller beste er at det kan se ut som det bare er begynnelsen.

PS! Kristoffer Ventura, som allerede har sikret seg PGA-plass gjennom resultatene på Korn Ferry Tour denne sesongen, åpnet på to slag under par, og er i øyeblikket nummer 42.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder