PERSONALSAK: IK Start har opprettet personalsak mot Kjetil Rekdal. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix

Rekdal har engasjert advokat

Kjetil Rekdal (50) har engasjert advokat Erik Flågan til å bistå ham i de videre samtalene med IK Start.

Det bekreftes i en pressemelding. Tidligere torsdag kom meldingen om Rekdal er fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener i IK Start - bare to dager før seriestart i Obos-ligaen.

Klubben har opprettet personalsak mot ham. Rekdal har engasjert advokat Erik Flågan hos advokatfirmaet Stray Vyrje & Co til å bistå ham i de videre samtalene med klubben.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg vil nå forholde meg til rådene fra min advokat, og det faktum at jeg fortsatt har en gyldig arbeidsavtale som hovedtrener for IK Start. Jeg er lei meg for at klubbens håndtering to dager før seriestart har satt spillerne, fans og alle som er glade i IK Start i en uholdbar og svært beklagelig situasjon, sier Rekdal i pressemeldingen.

Dette sier Starts styreleder om saken:

– Vi er nå i ferd med å sette oss inn i saken, men setter allerede nå spørsmålstegn ved arbeidsgivers håndtering av Kjetil Rekdals ansettelsesforhold. Klubbens såkalte «personalsak» kommer som lyn fra klar himmel. Vi vet ikke hva den inneholder, og er derfor avskåret fra å ta til motmæle, sier advokat Flågan.

les også

Trenerforeningen reagerer på Starts håndtering av Rekdal-saken

Rekdal sendte også ut en pressemelding tidligere torsdag hvor han uttalte at han var svært overrasket over klubbens avgjørelse.

– Jeg har i dag muntlig fått overrakt beskjed om at jeg inntil videre er fratatt alle oppgaver som hovedtrener for IK Start. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, uten noen forutgående prosess, verken skriftlig eller muntlig forvarsel, melder Rekdal og fortsetter:

– At det skal eksistere en ”pågående personalsak” har vært ukjent for meg frem til klubben i dag publiserte sin pressemelding.

Start serieåpner i 1. divisjon mot Aalesund hjemme i Kristiansand kommende lørdag klokken 15.30.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder